Zobacz inne przepisy
Przepis na: Szasz³yk z kurczaka z boczkiem
Sk³adniki( boczek ,cebula ,kurczak ,pieprz ,sól ,tymianek ):
- pó³ kilograma miêsa z kurczaka
- 20 cienkich paseczków wêdzonego boczku
- 2 cebule
- obrane i pokrojone w plastry
- szczypta tymianku (jeszcze lepiej listki ¶wie¿ego)
- sól i pieprz
Przepis:

Pokrój miêso na 10 niewielkich kawa³ków. Ka¿dy z nich posyp sol±, pieprzem oraz tymiankiem i zawiñ w dwa skrzy¿owane ze sob± paseczki boczku. Na ro¿enka lub patyczki nadziewaj na przemian cebulê i kawa³ki miêsa owiniête boczkiem. Szasz³yki piecz na grillu, obracaj±c ze wszystkich stron, a¿ boczek bêdzie rumiany i chrupi±cy, a miêso dobrze dopieczone. (W domu mo¿na je sma¿yæ na gor±cym oleju).