Przepis na: Szaszłyk z kurczaka z boczkiem

Zgłoś błąd

Składniki( boczek , cebula , kurczak , pieprz , sól , tymianek ):

  • pół kilograma mięsa z kurczaka
  • 20 cienkich paseczków wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • obrane i pokrojone w plastry
  • szczypta tymianku (jeszcze lepiej listki świeżego)
  • sól i pieprz

Przepis:

Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
Pokrój mięso na 10 niewielkich kawałków. Każdy z nich posyp solą, pieprzem oraz tymiankiem i zawiń w dwa skrzyżowane ze sobą paseczki boczku. Na rożenka lub patyczki nadziewaj na przemian cebulę i kawałki mięsa owinięte boczkiem. Szaszłyki piecz na grillu, obracając ze wszystkich stron, aż boczek będzie rumiany i chrupiący, a mięso dobrze dopieczone. (W domu można je smażyć na gorącym oleju).

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy