Przepis na: Szarlotka

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , jabłka , jajka , masło , mąka ):

  • 2 kg jabłek
  • 2/3 kostki masła
  • jajo
  • szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki

Przepis:

Szarlotka
Miękkie masło rozetrzyj z cukrem i jajem, dodaj 1,5 szklanki mąki i dokładnie wymieszaj. Odłóż 1/5 ciasta, a resztę rozłóż równą warstwą na dnie formy do pieczenia. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Masę jabłkową rozłóż na cieście i wyrównaj. Do odłożonego ciasta dodaj resztę mąki. Zagniataj, aż zacznie się kruszyć i powstaną grudki. Tą kruszonką posyp jabłka. Wstaw do piekarnika na 40 minut.

Szarlotka - Zdjęcia

Szarlotka - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu