Zobacz inne przepisy
Przepis na: Surówka z czerwonej kapusty
Składniki( cukier ,cytryna ,gałka muszkatałowa ,jabłka ,kapusta ,miód ,olej ,orzechy włoskie ,sól ,śmietana ):
- ok. 30 dag czerwonej kapusty
- łyżeczka soli
- łyżeczka miodu lub cukru
- 2 jabłka
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
- szczypta gałki muszkatołowej (niekoniecznie)
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Ależ bym zjadła
Placki ziemniaczane z gulaszem i surówkę z czerwonej kapusty!
-
Re: Obiad
czarny dorsz w ziołach i ziemniaki i surówka z czerwonej kapusty, jutro cycki z kurczaka w cenie polędwiczki wieprzowej, na bogato :-D
-
Re: co macie dzis na obiad??
Zupa kalafiorowa i tradycyjny schabowy z ziemniakami i surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
-
Re: Thanksgiving
Kuro specjalnie dla ciebie piure z fioletowych ziemniaków i surówka z czerwonej kapusty. Moje dzieciaki uwielbiają, więc im co jakiś czas serwuję piure z różnych ziemniaków. Przyjedź, to cię fioletowym piure poczęstuję ?.
-
Re: Czy macierzyństwo otępia?
Ostatnio jedna formuła poleciła mi przepis na surówkę z czerwonej kapusty. Była smaczna, wyszła mi prawie jak ze sklepu :) Macie więcej przepisów na proste surówki? -- http://i.giphy.com/xTiTnIfXulQHRJTNJu.gif
-
Re: Co macie dzisiaj na obiad?
Dziś piekę kaczkę z pomarańczami, do tego surówka z czerwonej kapusty i pieczone ziemniaki. I rosół. Na deser kupiłam torcik węgierski u Oskroby. Nie wiem, jak wyjdzie, bo już od tygodnia nie mam smaku i gotuję "na oko".
-
Re: Który fastfood?
Kiedyś w Warszawie przy Dworcu Wileńskim był bazarek - teraz jest tam centrum handlowe. Na tym bazarku w 1995-1999 w małej budce pan sprzedawał zwalające z nóg hamburgery i hot-dogi. Z surówką z czerwonej kapusty i marchewki i przepysznym sosem. Przy Dworcu Wschodnim z kolei w tych samym czasie
-
Re: co zrobić z czerwonej kapusty?
Sporo, czyli ile? Ja lubię surówkę z czerwonej kapusty z jabłkiem, marchewką i cebulą. Doprawiam na słodko-kwaśno solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem w razie potrzeby. No i olej lub oliwa. Gdybym miała naprawdę dużo, to zrobiłabym też modrą kapustę po śląsku w słoiki.