Zobacz inne przepisy
Przepis na: Surówka z czerwonej kapusty
Składniki( cukier ,cytryna ,gałka muszkatałowa ,jabłka ,kapusta ,miód ,olej ,orzechy włoskie ,sól ,śmietana ):
- ok. 30 dag czerwonej kapusty
- łyżeczka soli
- łyżeczka miodu lub cukru
- 2 jabłka
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
- szczypta gałki muszkatołowej (niekoniecznie)
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Sześciopotrawowa Wigilia, oj jak dobrze!
barszcz z uszkami grzybowa (wyszła wybitna wręcz) kapusta z grochem dorsz pieczony z ziemniaczkami surówka z czerwonej kapusty i jabłka sałatka jarzynowa kompot z suszu różne ciasta herbatka na trawienie śledzi u nas nikt nie lubi
-
Re: Obiadowo...
W sumie, to surówka z czerwonej kapusty, tak na słodko kwaśno też by mi pasowała, ale może dlatego, że ja bardzo lubię taką surówkę ?
-
Re: co miałyście na obiad?
Karkówkę po czesku ,czyli marynowaną w musztardzie,podaną ze smażonym boczkiem i cebulką i surówkę z czerwonej kapusty.
-
Re: Co dziś macie na obiad?
dzisiaj kotlety: ziemniaki/dynia i ziemniaki/brokuł. Do tego surówka z czerwonej kapusty. Ostatnio często u mnie wegetarianskie jedzenie.
-
Re: Czym jest obżeranie się?
czasami wydaje mi się, ze nie jestem syta, a nagle, naprawdę niespodziewanie, organizm sam wszystkiego się pozbywa. Jeśli nie mogę wymiotować, to okrutnie fizycznie się męczę. Wczoraj zjadlam na obiad trzy małe i cienkie placki ziemniaczane z surówką z czerwonej kapusty. Po dwóch bylam jeszcze naprawdę
-
Re: Jak tam? gotowe na rodzinne święta?
No i zdążyłam się "ugotować" i jestem gotowa :-) Właśnie wstałam i jem sałatkę śledziową na sniadanie. Został kompot, ryba smażona, barszcz, pierogi, surówka z czerwonej kapusty i upieczenie mięsa na jutro. Luuuuuz Mama ma jeszcze dołożyć ozdób ze słomy na choinkę a tata pewnie będzie chciał
-
Re: Surówka lub jakaś sałatka
ja ostatnio jak co roku jesienią uwielbiam surówkę z czerwonej kapusty. Kapustę szatkuję, wrzucam na osolony wrzątek, dodaję trochę octu. Wyjmuję po około 3-4 minutach. Marchew trę na tarce o dużych oczkach, podobnie jak jabłko. Dodaję drobno posiekaną cebulę. Polewam olejem, solę i dodaję świeżo
-
Re: A może wątek kulinarny XI
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY mała główka czerwonej kapusty, 1 duże jabłko, 3 ogórki kwaszone, garść rodzynek, 4 łyżki oliwy z oliwek, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, 7 łyżeczek cukru Kapustę poszatkować, wrzucić do wrzątku i gotować około 2 minuty. Wyłożyć na durszlak i przelać zimną wodą, lekko