Przepis na: Sos szczypiorkowy (koperkowy)

Zgłoś błąd

Składniki( jogurt , koperek , pieprz , serek homogenizowany , sól , szczypiorek , śmietana ):

  • mały pojemniczek naturalnego jogurtu lub szklanka homogenizowanego jogurtu zmieszanego ze śmietanką
  • łyżka drobno posiekanego szczypiorku lub koperku
  • sól i pieprz

Przepis:

Sos szczypiorkowy (koperkowy)
Składniki dokładnie wymieszaj. Z sosem tym doskonale smakują młode ziemniaki.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Świąteczne przepisy kulinarne

    ugotowaniu w sosach: szczypiorkowym, koperkowym, musztardowym, pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym lub śmietanowym. Sos: Mąkę przesiać, wymieszać z mlekiem, podgrzewać, dodając powoli śmietanę. Gdy zawrze, odstawić, dodać szczypiorek, doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Podawać do

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarne

    sosach: szczypiorkowym, koperkowym, musztardowym, pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym lub śmietanowym. Sos: Mąkę przesiać, wymieszać z mlekiem, podgrzewać, dodając powoli śmietanę. Gdy zawrze, odstawić, dodać szczypiorek, doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Podawać do jaj

  • Re: A może by tak wątek kulinarny II

    sosach: szczypiorkowym, koperkowym, musztardowym, pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym lub śmietanowym. Sos: Mąkę przesiać, wymieszać z mlekiem, podgrzewać, dodając powoli śmietanę. Gdy zawrze, odstawić, dodać szczypiorek, doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Podawać do jaj

  • Re: A może by tak wątek kulinarny II

    sosach: szczypiorkowym, koperkowym, musztardowym, pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym lub śmietanowym. Sos: Mąkę przesiać, wymieszać z mlekiem, podgrzewać, dodając powoli śmietanę. Gdy zawrze, odstawić, dodać szczypiorek, doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Podawać do jaj

  • Re: Wielanoc - Nie tylko jajka w roli głównej-prz

    sosach: szczypiorkowym, koperkowym, musztardowym, pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym lub śmietanowym. Sos: Mąkę przesiać, wymieszać z mlekiem, podgrzewać, dodając powoli śmietanę. Gdy zawrze, odstawić, dodać szczypiorek, doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Podawać do jaj

  • Re: udało się :)

    . Najefektowniej będzie, jeśli przyrządzisz dipy o kilku smakach i kolorach. Do maczania zabierz umyte i pokrojone warzywa: młode marchewki, kalafior, seler naciowy, kalarepkę, ogórki (świeże lub kiszone), rzodkiewki, kolorowe strąki papryki, pomidorki koktajlowe. sos szczypiorkowy (koperkowy) Składniki