Przepis na: Sos majonezowy

Zgłoś błąd

Składniki( curry ,czosnek ,jogurt ,keczup ,majonez ,sól ,śmietana ):

  • pół szklanki majonezu
  • pół szklanki śmietany lub jogurtu
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku lub przyprawa curry
  • sól
  • łyżka keczupu (niekoniecznie)

Przepis:

Sos majonezowy
Składniki dokładnie wymieszaj.

Sos majonezowy - Zdjęcia

Sos majonezowy - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: co miałyście na obiad?

    Szaszłyki pieczone w piekarniku, z piersią z indyka, papryka, cebulą, cukinią, pure ziemniaczane, surówka z pora z kukurydza, groszkiem i sosem majonezowo-jogurtowym. Na deser będzie kawka lub herbata i zapasy z szafki ze słodyczami ;)

  • Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

    SOS MAJONEZOWY Sos majone zowy, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka szczypiorku, 1 łyżka kaparów, 1 korniszon, parę grzybków. Do sosu majonezowego z żółtek i oliwy dodać musztardy, szczy piorku, posiekanych kaparów i po krajanego korniszona, parę grzyb ków posiekanych i dobrze to wszystko wymieszać

  • Re: A może wątek kulinarny XI

    SOS MAJONEZOWY Sos majone zowy, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka szczypiorku, 1 łyżka kaparów, 1 korniszon, parę grzybków. Do sosu majonezowego z żółtek i oliwy dodać musztardy, szczy piorku, posiekanych kaparów i po krajanego korniszona, parę grzyb ków posiekanych i dobrze to wszystko wymieszać

  • Re: Wielkanoc

    SOS MAJONEZOWY Główną zasadę majonezu jest wyborna oliwa i świeże jaja. W głębokiej porcelanowej salaterce mieszać 2 świeże żółtka, w których nie powinno się znajdować ani krzty białka, z szczyptą soli, aż zaczną tęgnąć. Potem dolewa się zwolna kroplami łyżkę przedniej oliwy i małą łyżkę octu

  • Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

    SOS MAJONEZOWY Główną zasadę majonezu jest wyborna oliwa i świeże jaja. W głębokiej porcelanowej salaterce mieszać 2 świeże żółtka, w których nie powinno się znajdować ani krzty białka, z szczyptą soli, aż zaczną tęgnąć. Potem dolewa się zwolna kroplami łyżkę przedniej oliwy i małą łyżkę octu

  • Re: A może wątek kulinarny XI

    SOS MAJONEZOWY Główną zasadę majonezu jest wyborna oliwa i świeże jaja. W głębokiej porcelanowej salaterce mieszać 2 świeże żółtka, w których nie powinno się znajdować ani krzty białka, z szczyptą soli, aż zaczną tęgnąć. Potem dolewa się zwolna kroplami łyżkę przedniej oliwy i małą łyżkę octu

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

    SOS MAJONEZOWY Główną zasadę majonezu jest wyborna oliwa i świeże jaja. W głębokiej porcelanowej salaterce mieszać 2 świeże żółtka, w których nie powinno się znajdować ani krzty białka, z szczyptą soli, aż zaczną tęgnąć. Potem dolewa się zwolna kroplami łyżkę przedniej oliwy i małą łyżkę octu

  • Re: 8/16 przy paskudnych godzinach funkcjonowania

    Burger jest spoko ! Bułka jak bułka, kawał dobrego mięsa i warzywa - jako grzech ew.sos majonezowy- ale całość ładnie Ci sie zamknie I jedz te śniadania konkretne , pożywne a nie mandarynki...pffff ( ziuta, wysłać Ci aktualizację "barów losu" ? :D troszkę popracowałam )

Zobacz inne przepisy