Zobacz inne przepisy
Przepis na: Sos majonezowy
Składniki( curry ,czosnek ,jogurt ,keczup ,majonez ,sól ,śmietana ):
- pół szklanki majonezu
- pół szklanki śmietany lub jogurtu
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku lub przyprawa curry
- sól
- łyżka keczupu (niekoniecznie)
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Pieczarki, pomidory, szczypiorek - jak wykorz
Brzmi ekstra. Chyba zrobię dziś. U mnie jadło się taka wersje: poszatkowana pekińska, podsmażone pieczarki w plastrach i kawałki smażonego boczku. Do tego sos majonezowy. Pyszne to było i sycące.
-
Re: impreza dla dzieciorów - potrzebuję wsparcia.
W takie upały sos majonezowy?
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIV
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z JAJKIEM I OGÓRKIEM KISZONYM 4 ziemniaki 4 jajka 4 ogórki kiszone 100 g cienko krojonego boczku lub szynki parmeńskiej szczypiorek sos majonezowy: 2 łyżki majonezu, 1 łyżka oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka musztardy, sól i pieprz natka pietruszki do dekoracji
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIV
SOS MAJONEZOWY 4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18 proc. pieprz czarny, mielony 4 łyżki majonezu łączymy w miseczce z 1,5 łyżki śmietany. Dodajemy 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu, mieszamy.
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIV
SOS MAJONEZOWY żółtko łyżka soku z cytryny 1/4 szklanki oliwy łyżka musztardy W misce utrzyj żółtko z sokiem z cytryny, aż uzyskasz kremową konsystencję. Dodaj trochę oliwy i dalej mocno ucieraj. Na koniec dodaj musztardę i dopraw odrobiną soli. Całość ucieraj, aż stanie się całkowicie kremowa i
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIV
kaloryczny w przeliczeniu na 100 g, w rzeczywistości jest dodawany do sałatek w znacznie mniejszych ilościach niż sosy majonezowe!
-
Re: Polećcie pyszną sałatkę proszę :)
A coleslaw w Polsce to nie surowka z sosem majonezowym po prostu?
-
Re: A może wątek kulinarny XV
chrzanu samodzielnie, a pasta nabierze znaczącej ostrości. Wylej sos majonezowy do miski ze składnikami pasty i wymieszaj. Możesz delikatnie schłodzić w lodówce lub od razu smarować pastą bagietki.