Przepis na: Sos majonezowy

Zgłoś błąd

Składniki( curry , czosnek , jogurt , keczup , majonez , sól , śmietana ):

  • pół szklanki majonezu
  • pół szklanki śmietany lub jogurtu
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku lub przyprawa curry
  • sól
  • łyżka keczupu (niekoniecznie)

Przepis:

Sos majonezowy
Składniki dokładnie wymieszaj.

Sos majonezowy - Zdjęcia

Sos majonezowy - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re:placuszki z cukinii

    akurat zostala mi polowka, wiec na lunch beda, a moze i zostanie co nieco, to bedzie "do poduszki"wieczorem,kiedy po kolacji przed spaniem poczuje sie czlek glodny.. obiad--sos miesny z spagetti i brokoly z sosem majonezowo/yogurtowym i czonkiem SMACZNEGO -- * http

  • Re: Gwałt na języku

    Dla ścisłości: podstawowe składniki sosu majonezowego to oliwa, żółtko i przyprawy. Sos emulsyjny bez żółtka to jakiś tam sos, teoretycznie może być i dobry, jak kucharz ogarnięty, ale to nie majonez. -- Nie potrzebuję dodatkowych informacji o wegeżyciu.

  • Re: Recycling kaczki

    Sałatka, kanapki do pracy. Dodać trochę majonezu lub sosu majonezowo- jogurtowego i będzie pycha.

  • Re: A może wątek kulinarny XI

    tarce o grubych oczkach. Marchewkę obrać, ugotować i również zetrzeć na tarce. W sałaterce ułożyć warstwami kolejno: śledzie, cebulę, ziemniaki. Warstwę ziemniaków skropić olejem, doprawić do smaku solą, pieprzem i marchewkę. Całość polać sosem majonezowo - jogurtowym. Jajka ugotować na twardo, zetrzeć

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

    SOS MAJONEZOWY Główną zasadę majonezu jest wyborna oliwa i świeże jaja. W głębokiej porcelanowej salaterce mieszać 2 świeże żółtka, w których nie powinno się znajdować ani krzty białka, z szczyptą soli, aż zaczną tęgnąć. Potem dolewa się zwolna kroplami łyżkę przedniej oliwy i małą łyżkę octu

  • Re: A może wątek kulinarny XI

    SOS MAJONEZOWY Główną zasadę majonezu jest wyborna oliwa i świeże jaja. W głębokiej porcelanowej salaterce mieszać 2 świeże żółtka, w których nie powinno się znajdować ani krzty białka, z szczyptą soli, aż zaczną tęgnąć. Potem dolewa się zwolna kroplami łyżkę przedniej oliwy i małą łyżkę octu

  • Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

    SOS MAJONEZOWY Główną zasadę majonezu jest wyborna oliwa i świeże jaja. W głębokiej porcelanowej salaterce mieszać 2 świeże żółtka, w których nie powinno się znajdować ani krzty białka, z szczyptą soli, aż zaczną tęgnąć. Potem dolewa się zwolna kroplami łyżkę przedniej oliwy i małą łyżkę octu

  • Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

    SOS MAJONEZOWY Główną zasadę majonezu jest wyborna oliwa i świeże jaja. W głębokiej porcelanowej salaterce mieszać 2 świeże żółtka, w których nie powinno się znajdować ani krzty białka, z szczyptą soli, aż zaczną tęgnąć. Potem dolewa się zwolna kroplami łyżkę przedniej oliwy i małą łyżkę octu

Zobacz inne przepisy