Przepis na: Sos jogurtowy

Zgłoś błąd

Składniki( czosnek ,gałka muszkatałowa ,jogurt ,miód ,pieprz ,sól ):

  • pół szklanki jogurtu naturalnego lub śmietany
  • zmiażdżony ząbek czosnku lub szczypta gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz

Przepis:

Sos jogurtowy
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.

Sos jogurtowy - Zdjęcia

Sos jogurtowy - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Co tu sie odpaniewaja?

    A nie no. To oczywiście. I w sosie jogurtowym i do ziemniaczków. Ale borsuczuca coś o złych skojarzeniach.

  • Re: Surówka do ryby

    A ta ryba to jaka? Smażona, pieczona, inne? Może brokuł z masełkiem albo z białej kapusty z marchewką, cebulką i natką pietruszki+sos jogurtowy?

  • Re: Menu wigilijne, tradycyjnie do oceny

    Ja: Pierogi z grzybami Bigos vege karp smażony śledź (matjas) w sosie jogurtowo-smietanowym z jabłkami łosoś wędzony (dobry) hummus z pistacjami sernikomakowiec Goście: barszcz czysty piernik ciasto cytrynowe śledź w oleju -- "Umęczona Ojczyzna Jana Pawła Olbrzymiego" dramatika: I słusznie

  • Re: sałata rzymska

    Właśnie o tym miałam napisać. W przeciwieństwie do innych sałat, ta świetnie znosi grillowanie (i to ma sens zimą). Np sałatka Cezara, ale właśnie w wersji na grillowaną rzymską. Albo połówki grillowanej rzymskiej, kukurydza, feta, pomidorki koktajlowe, sos jogurtowy i sumak albo winegret z

  • Re: Sałatka Leśna polana. Dobre to?

    Nie musi być z majonezem, można zrobić sos jogurtowy.

  • Re: Kapusta pekińska

    Marchewka, kukurydza i sos jogurtowo-majonezowy.

  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIV

    przeciśniętym przez praskę. Odstaw na kwadrans do lodówki, aby masa stężała. Gotowe kulki obtocz w sezamie wymieszanym z drobno posiekaną natką pietruszki. 2. Podawaj z sosem jogurtowym (jogurt wymieszaj z czubricą). Kulki serowe dobrze smakują też z klasycznym sosem czosnkowym lub jako samodzielne przekąska

  • Re: Zabobony i bzdety kuchenne

    długotrwałej obróbce cieplnej, lepiej je wcześniej zaparzyć odrobiną wrzątku. I takie zaparzone dodać np do sosu jogurtowego. Efekt o wiele lepszy niż z rozcieranymi. -- a moja mama zawsze mi powtarzala: 'maksiu, badz grzecznym kotkiem, bo odrodzisz sie czlowiekiem'

Zobacz inne przepisy