Zobacz inne przepisy
Przepis na: Sos jogurtowy
Składniki( czosnek ,gałka muszkatałowa ,jogurt ,miód ,pieprz ,sól ):
- pół szklanki jogurtu naturalnego lub śmietany
- zmiażdżony ząbek czosnku lub szczypta gałki muszkatołowej
- sól i pieprz
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Sałatka Leśna polana. Dobre to?
Nie musi być z majonezem, można zrobić sos jogurtowy.
-
Re: Kapusta pekińska
Marchewka, kukurydza i sos jogurtowo-majonezowy.
-
Re: kulinarnie - por z ....?
Ani nie solę ani nie odciskam pora. Leciutko ugniatam w dłoni i zostawiam na kilka minut. W międzyczasie kroję kiszonego ogórka i dorzucam do pora. Sos jogurtowo majonezowy do tego, pieprz i już. Czasem, jak ma być bardziej treściwie dodaję zielony groszek że słoika lub w ostateczności kukurydzę.
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIII
SZASZŁYKI Karmazyn: 500 g karmazyna bez skóry i ości sól morska ziołowa świeże listki szałwii 2 łyżki oleju rzepakowego dodatki: 2 pęczki rzodkiewki 2 cytryny kulki ziemniaczane: 500 g dużych ziemniaków sałatkowych sos jogurtowy: 200 g jogurtu nadbużańskiego
-
Re: Sałatka makaronowa..poratujcie!
Makaron riso, ogórek zielony w drobną kostkę, szynka w drobną kostkę, sól, pieprz,, dużo koperku. Ja daję majonez, ale jakiś sos jogurtowy imo też by pasował.
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIII
pomocą specjalnej "kratki" pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić na kilka minut. Osobno podać sos jogurtowy lub majonezowy,
-
Re: Cytrynowe łabędzie
pomocą specjalnej "kratki" pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić na kilka minut. Osobno podać sos jogurtowy lub majonezowy,
-
Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV
pomocą specjalnej "kratki" pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić na kilka minut. Osobno podać sos jogurtowy lub majonezowy,