Przepis na: Sorbet brzoskwiniowy

Zgłoś błąd

Składniki( brzoskwinie ,cukier ,woda ):

  • 1/2 kg brzoskwiń
  • szklanka wody
  • 10 dag cukru

Przepis:

Sorbet brzoskwiniowy
Wodą zagotować z cukrem. Gdy ostygnie, dodać do zmiksowanych brzoskwiń (bez skórki). Wstawić do zamrażalnika.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Sorbet brzoskwiniowy

    Składniki na 1 litr sorbetu: 1 szklanka wody 8 dużych dojrzałych brzoskwiń 6 łyżek soku z cytryny 4 łyżki cukru kryształu cukier waniliowy Wykonanie: Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić na kawałki i przełożyć do blendera. Do rondla wlać wodę, dodać cukier kryształ, cuki

  • Sorbet brzoskwiniowy

    bez sensu!! po co woda!!!?

  • Sorbet brzoskwiniowy

    375 ml wody 200 g cukru pudru 1 kg brzoskwiń 75 ml likieru brzoskwiniowego sok z 1 cytryny 350 ml wina musującego Z wody i cukru ugotować syrop, ostudzić. Brzoskwinie obrać, pokroić w kostkę i zalać likierem i sokiem. Zmiksować. Dodać syrop i wino musujące, wymieszać. Mrozić 2 godz., zmiks

  • Re: Co zrobić z 2 puszkami brzoskwiń w syropie?

    zdecydowanie sorbet brzoskwiniowy jest najlepszy. Przemawiaja za nim 4 rzeczy : -lekki -orzeźwiajacy -smaczny -łatwy i szybki] Pozdrawiam :)

  • Re: Lodowe smaki - wspomnienia...

    SORBET BRZOSKWINIOWY 5-6 dojrzałych, słodkich brzoskwiń, 50 ml likieru morelowego (lub innego), 200 ml białego wina musującego, ok. 150 g cukru, 1 łyżka cukru pudru, sok z 1 cytryny, listek melisy do dekoracji Ze szklanki wody i cukru ugotować syrop, wystudzić. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć

  • Re: A może wątek kulinarny V

    SORBET BRZOSKWINIOWY 5-6 dojrzałych, słodkich brzoskwiń, 50 ml likieru morelowego (lub innego), 200 ml białego wina musującego, ok. 150 g cukru, 1 łyżka cukru pudru, sok z 1 cytryny, listek melisy do dekoracji Ze szklanki wody i cukru ugotować syrop, wystudzić. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć

  • Re: Jej wysokość truskawka

    SORBET BRZOSKWINIOWY 5-6 dojrzałych, słodkich brzoskwiń, 50 ml likieru morelowego (lub innego), 200 ml białego wina musującego, ok. 150 g cukru, 1 łyżka cukru pudru, sok z 1 cytryny, listek melisy do dekoracji Ze szklanki wody i cukru ugotować syrop, wystudzić. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć

  • Re: Może lody dla ochłody?

    SORBETOWA POKUSA sorbet kiwi:, 3 kiwi, 1 białko, 50 ml białego wina, .2 łyżki cukru, sorbet brzoskwiniowy:, 5 dojrzałych brzoskwiń obranych z łupek i wyciągnietych pestek, białko 1, .50 ml białego wytrawnego wina, cukier 2 łyżki, sok z cytryny - 2 łyżki, bita śmietana owoce do ozdoby