-
Składniki na 1 litr sorbetu:
1 szklanka wody
8 dużych dojrzałych brzoskwiń
6 łyżek soku z cytryny
4 łyżki cukru kryształu
cukier waniliowy
Wykonanie:
Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić na kawałki i przełożyć do
blendera. Do rondla wlać wodę, dodać cukier kryształ, cuki
-
bez sensu!!
po co woda!!!?
-
375 ml wody
200 g cukru pudru
1 kg brzoskwiń
75 ml likieru brzoskwiniowego
sok z 1 cytryny
350 ml wina musującego
Z wody i cukru ugotować syrop, ostudzić.
Brzoskwinie obrać, pokroić w kostkę i zalać likierem i sokiem. Zmiksować. Dodać
syrop i wino musujące, wymieszać. Mrozić 2 godz., zmiks
-
zdecydowanie sorbet brzoskwiniowy jest najlepszy. Przemawiaja za nim
4 rzeczy :
-lekki
-orzeźwiajacy
-smaczny
-łatwy i szybki]
Pozdrawiam :)
-
SORBET BRZOSKWINIOWY
5-6 dojrzałych, słodkich brzoskwiń, 50 ml likieru morelowego (lub innego), 200 ml białego wina musującego, ok. 150 g cukru, 1 łyżka cukru pudru, sok z 1 cytryny, listek melisy do dekoracji
Ze szklanki wody i cukru ugotować syrop, wystudzić. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć
-
SORBET BRZOSKWINIOWY
5-6 dojrzałych, słodkich brzoskwiń, 50 ml likieru morelowego (lub innego), 200 ml białego wina musującego, ok. 150 g cukru, 1 łyżka cukru pudru, sok z 1 cytryny, listek melisy do dekoracji
Ze szklanki wody i cukru ugotować syrop, wystudzić. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć
-
SORBET BRZOSKWINIOWY
5-6 dojrzałych, słodkich brzoskwiń, 50 ml likieru morelowego (lub innego), 200 ml białego wina musującego, ok. 150 g cukru, 1 łyżka cukru pudru, sok z 1 cytryny, listek melisy do dekoracji
Ze szklanki wody i cukru ugotować syrop, wystudzić. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć
-
SORBETOWA POKUSA
sorbet kiwi:,
3 kiwi,
1 białko,
50 ml białego wina,
.2 łyżki cukru,
sorbet brzoskwiniowy:,
5 dojrzałych brzoskwiń obranych z łupek i wyciągnietych pestek,
białko 1,
.50 ml białego wytrawnego wina,
cukier 2 łyżki,
sok z cytryny - 2 łyżki,
bita śmietana owoce do ozdoby