Zobacz inne przepisy
Przepis na: Sorbet brzoskwiniowy
Składniki( brzoskwinie ,cukier ,woda ):
- 1/2 kg brzoskwiń
- szklanka wody
- 10 dag cukru
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Sorbet brzoskwiniowy
Składniki na 1 litr sorbetu: 1 szklanka wody 8 dużych dojrzałych brzoskwiń 6 łyżek soku z cytryny 4 łyżki cukru kryształu cukier waniliowy Wykonanie: Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić na kawałki i przełożyć do blendera. Do rondla wlać wodę, dodać cukier kryształ, cuki
-
Sorbet brzoskwiniowy
bez sensu!! po co woda!!!?
-
Sorbet brzoskwiniowy
375 ml wody 200 g cukru pudru 1 kg brzoskwiń 75 ml likieru brzoskwiniowego sok z 1 cytryny 350 ml wina musującego Z wody i cukru ugotować syrop, ostudzić. Brzoskwinie obrać, pokroić w kostkę i zalać likierem i sokiem. Zmiksować. Dodać syrop i wino musujące, wymieszać. Mrozić 2 godz., zmiks
-
Re: Co zrobić z 2 puszkami brzoskwiń w syropie?
zdecydowanie sorbet brzoskwiniowy jest najlepszy. Przemawiaja za nim 4 rzeczy : -lekki -orzeźwiajacy -smaczny -łatwy i szybki] Pozdrawiam :)
-
Re: Lodowe smaki - wspomnienia...
SORBET BRZOSKWINIOWY 5-6 dojrzałych, słodkich brzoskwiń, 50 ml likieru morelowego (lub innego), 200 ml białego wina musującego, ok. 150 g cukru, 1 łyżka cukru pudru, sok z 1 cytryny, listek melisy do dekoracji Ze szklanki wody i cukru ugotować syrop, wystudzić. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć
-
Re: A może wątek kulinarny V
SORBET BRZOSKWINIOWY 5-6 dojrzałych, słodkich brzoskwiń, 50 ml likieru morelowego (lub innego), 200 ml białego wina musującego, ok. 150 g cukru, 1 łyżka cukru pudru, sok z 1 cytryny, listek melisy do dekoracji Ze szklanki wody i cukru ugotować syrop, wystudzić. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć
-
Re: Jej wysokość truskawka
SORBET BRZOSKWINIOWY 5-6 dojrzałych, słodkich brzoskwiń, 50 ml likieru morelowego (lub innego), 200 ml białego wina musującego, ok. 150 g cukru, 1 łyżka cukru pudru, sok z 1 cytryny, listek melisy do dekoracji Ze szklanki wody i cukru ugotować syrop, wystudzić. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć
-
Re: Może lody dla ochłody?
SORBETOWA POKUSA sorbet kiwi:, 3 kiwi, 1 białko, 50 ml białego wina, .2 łyżki cukru, sorbet brzoskwiniowy:, 5 dojrzałych brzoskwiń obranych z łupek i wyciągnietych pestek, białko 1, .50 ml białego wytrawnego wina, cukier 2 łyżki, sok z cytryny - 2 łyżki, bita śmietana owoce do ozdoby