Zobacz inne przepisy
Przepis na: Schab winny
Składniki( cebula ,jabłka ,majeranek ,oliwa ,papryka ,schab ,sól ,śliwki ,winogrona ):
- cienki plaster upieczonego chudego schabu
- pół cebulki dymki
- po jednym cienkim krążku czerwonej i żółtej papryki
- pół winnego jabłka
- 2-3 suszone śliwki bez pestek
- 3 białe (najlepiej kwaśne) winogrona
- sól
- majeranek
- łyżka oliwy
Przepis:

Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj pokrojoną na maleńkie kosteczki paprykę, podlej połową szklanki wody.
Do cebuli i papryki dołóż posiekane drobno mięso, starte na grubej tarce jabłko, posiekane śliwki i przekrojone na pół, pozbawione pestek i skóry winogrona. Duś wszystko przez 10-15 minut, aż składniki przejdą nieco swoim smakiem. Dopraw solą i majerankiem.
Do cebuli i papryki dołóż posiekane drobno mięso, starte na grubej tarce jabłko, posiekane śliwki i przekrojone na pół, pozbawione pestek i skóry winogrona. Duś wszystko przez 10-15 minut, aż składniki przejdą nieco swoim smakiem. Dopraw solą i majerankiem.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Schab winny
Czy aby nie zaszybko ten schabik??????????? Tak małe dziecko nie ma jeszcze zawiele ząbków ani też nie pogryzie dobrze takiego mięsa.Polecane jest mięso indycze,kurzęce lub cielęcinka.