Zobacz inne przepisy
Przepis na: Sałatka szpinakowa
Składniki( czosnek ,czosnek ,gałka muszkatałowa ,jogurt ,ocet winny ,oliwa ,pieprz ,pieprz ,sok z cytryny ,sól ,sól ,szpinak ,śmietana ):
- pół kg świeżego szpinaku
- sól
sos winegret: 3 łyżki oliwy lub oleju - 2 łyżki soku z cytryny lub łyżka octu winnego
- zmiażdżony ząbek czosnku (niekoniecznie)
- pieprz (niekoniecznie)
- sól
sos jogurtowy: pół szklanki jogurtu naturalnego lub śmietany - zmiażdżony ząbek czosnku lub szczypta gałki muszkatołowej
- sól i pieprz
Przepis:
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Wakacje na wesoło. Nie tylko szarady
Dobrze komponują się z różnymi gatunkami sałat: masłową, rzymską, rukolą, roszponką. Zasmakują także w połączeniu ze świeżymi liśćmi szpinaku, o czym warto się przekonać, przygotowując Sałatkę szpinakową z truskawkami i migdałami. Możemy eksperymentować i połączyć owoce z serem pleśniowym, np. typu
-
Re: A może wątek kulinarny XV
Dobrze komponują się z różnymi gatunkami sałat: masłową, rzymską, rukolą, roszponką. Zasmakują także w połączeniu ze świeżymi liśćmi szpinaku, o czym warto się przekonać, przygotowując Sałatkę szpinakową z truskawkami i migdałami. Możemy eksperymentować i połączyć owoce z serem pleśniowym, np. typu
-
Re: NIE TYLKO KUCHENNE REWOLUCJE
Dobrze komponują się z różnymi gatunkami sałat: masłową, rzymską, rukolą, roszponką. Zasmakują także w połączeniu ze świeżymi liśćmi szpinaku, o czym warto się przekonać, przygotowując Sałatkę szpinakową z truskawkami i migdałami. Możemy eksperymentować i połączyć owoce z serem pleśniowym, np. typu
-
Re: Wakacje na wesoło. Nie tylko szarady
SAŁATKA SZPINAKOWA Z TRUSKAWKAMI migdały - 100 gramów sos sałatkowy włoski liście szpinaku - 350 gramów truskawki - 400 gramów koper włoski - 1 sztuka sok z połowy cytryny sok z pomarańczy oliwa z oliwek - 0.25 szklanki ocet balsamiczny - 2 łyżki musztarda - 1 łyżeczka pieprz czarny Upraż migdały
-
Re: NIE TYLKO KUCHENNE REWOLUCJE
SAŁATKA SZPINAKOWA Z TRUSKAWKAMI migdały - 100 gramów sos sałatkowy włoski liście szpinaku - 350 gramów truskawki - 400 gramów koper włoski - 1 sztuka sok z połowy cytryny sok z pomarańczy oliwa z oliwek - 0.25 szklanki ocet balsamiczny - 2 łyżki musztarda - 1 łyżeczka pieprz czarny Upraż migdały
-
Re: A może wątek kulinarny XV
SAŁATKA SZPINAKOWA Z TRUSKAWKAMI migdały - 100 gramów sos sałatkowy włoski liście szpinaku - 350 gramów truskawki - 400 gramów koper włoski - 1 sztuka sok z połowy cytryny sok z pomarańczy oliwa z oliwek - 0.25 szklanki ocet balsamiczny - 2 łyżki musztarda - 1 łyżeczka pieprz czarny Upraż migdały
-
Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s
SAŁATKA SZPINAKOWA Drobny, delikatny szpinak, po wymyciu i odCedzeniu na sicie, zmie szać z sokiem cytrynowym i cukrem.
-
Re: Przepisy kuchni staropolskiej II
SAŁATKA SZPINAKOWA Drobny, delikatny szpinak, po wymyciu i odCedzeniu na sicie, zmie szać z sokiem cytrynowym i cukrem.