Przepis na: Sałatka ryżowa na gorąco

Zgłoś błąd

Składniki( cynamon , cynamon , goździki , imbir , kurkuma , masło , migdały , natka pietruszki , pieprz , ryż , sól ):

  • 35 dag ryżu
  • łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki kurkumy lub imbiru
  • 1 laseczka cynamonu lub 2 łyżeczki cynamonu w proszku
  • 8 goździków
  • 11/2 łyżki migdałów pokrojonych w plasterki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Przepis:

Sałatka ryżowa na gorąco
Zagotuj 2 l wody. Wrzuć do wrzątku ryż z przyprawami. Gdy zmięknie (po ok. 10- 12 min.), odcedź. Migdały zrumień na maśle i zmieszaj z ryżem. Przełóż ryż do salaterki, posyp zieloną pietruszką. Dzieciom zamiast migdałów można do ryżu dodać zielonego groszku.