Przepis na: Sałatka mięsna z morelami

Zgłoś błąd

Składniki( cebula , cielęcina , czosnek , imbir , kurczak , morele , olej , orzechy włoskie , pieprz , sól ):

  • pół kilograma białego mięsa (kurczak lub cielęcina) pieczonego lub duszonego
  • duża cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • pól szklanki suszonych moreli
  • 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów (niekoniecznie)
  • szczypta imbiru
  • sól i pieprz

Przepis:

Sałatka mięsna z morelami
Mięso i morele pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Przełóż do rondla, włóż mięso z morelami, wlej szklankę wody (lub wywaru powstałego przy duszeniu mięsa), gotuj 10 minut bez przykrycia. Dopraw do smaku imbirem, solą i pieprzem. Możesz dorzucić orzechy. Podawaj na zimno lub gorąco.

Zobacz inne przepisy