Zobacz inne przepisy
Przepis na: Sałatka mięsna z morelami
Składniki( cebula ,cielęcina ,czosnek ,imbir ,kurczak ,morele ,olej ,orzechy włoskie ,pieprz ,sól ):
- pół kilograma białego mięsa (kurczak lub cielęcina) pieczonego lub duszonego
- duża cebula
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju
- pól szklanki suszonych moreli
- 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów (niekoniecznie)
- szczypta imbiru
- sól i pieprz
Przepis:
Mięso i morele pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Przełóż do rondla, włóż mięso z morelami, wlej szklankę wody (lub wywaru powstałego przy duszeniu mięsa), gotuj 10 minut bez przykrycia. Dopraw do smaku imbirem, solą i pieprzem. Możesz dorzucić orzechy. Podawaj na zimno lub gorąco.