Zobacz inne przepisy
Przepis na: Sajgonki (bez glutenu)
Składniki( makaron ,mięso ,olej ,ryż ):
- naleśniki ryżowe
- farsz - mięso mielone (gotowane
- smażone lub pieczone) lub gotowane jarzyny
- można dodać gotowany makaron ryżowy albo ryż
- olej do smażenia
Przepis:

Każdy naleśnik zanurz na chwilę w gorącej wodzie, aż zmięknie. Połóż go na talerzu. Nałóż farsz na środek i zapakuj ścisło jak pasztecik. Gotowe układaj na talerzu. Smaż w woku na głębokim tłuszczu lub tradycyjnie na patelni, na złoty kolor po obu stronach.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Sajgonki (bez glutenu)
Sajgonki są przepyszne polecam!!!Robiłam zanim okazało się ,że moje dziecko musi mieć dietę bezglutenową.Polecam , pamiętajcie ,żeby dobrze przyprawić farsz.
-
Sajgonki (bez glutenu)
spróbowaliśmy ostatnio, bardzo smaczne. Zrobiłam jak na gołąbki. Farsz był z mięsa osobiście zmielonego, przyprawy i ugotowany ryż. Zawinęłam farsz tymi plackami ryżowymi i je usmażyłam. Chłopcy chieli miec sos, więc zrobiłam najprostszy sos pomidorowy, polałam sajgonki sosem... Pycha! A najważni