Przepis na: Sajgonki (bez glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( makaron , mięso , olej , ryż ):

  • naleśniki ryżowe
  • farsz - mięso mielone (gotowane
  • smażone lub pieczone) lub gotowane jarzyny
  • można dodać gotowany makaron ryżowy albo ryż
  • olej do smażenia

Przepis:

Sajgonki (bez glutenu)
Każdy naleśnik zanurz na chwilę w gorącej wodzie, aż zmięknie. Połóż go na talerzu. Nałóż farsz na środek i zapakuj ścisło jak pasztecik. Gotowe układaj na talerzu. Smaż w woku na głębokim tłuszczu lub tradycyjnie na patelni, na złoty kolor po obu stronach.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Sajgonki (bez glutenu)

    Sajgonki są przepyszne polecam!!!Robiłam zanim okazało się ,że moje dziecko musi mieć dietę bezglutenową.Polecam , pamiętajcie ,żeby dobrze przyprawić farsz.

  • Sajgonki (bez glutenu)

    spróbowaliśmy ostatnio, bardzo smaczne. Zrobiłam jak na gołąbki. Farsz był z mięsa osobiście zmielonego, przyprawy i ugotowany ryż. Zawinęłam farsz tymi plackami ryżowymi i je usmażyłam. Chłopcy chieli miec sos, więc zrobiłam najprostszy sos pomidorowy, polałam sajgonki sosem... Pycha! A najważni

Zobacz inne przepisy