Przepis na: Sajgonki (bez glutenu)

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( makaron ,miêso ,olej ,ry¿ ):

  • nale¶niki ry¿owe
  • farsz - miêso mielone (gotowane
  • sma¿one lub pieczone) lub gotowane jarzyny
  • mo¿na dodaæ gotowany makaron ry¿owy albo ry¿
  • olej do sma¿enia

Przepis:

Sajgonki (bez glutenu)
Ka¿dy nale¶nik zanurz na chwilê w gor±cej wodzie, a¿ zmiêknie. Po³ó¿ go na talerzu. Na³ó¿ farsz na ¶rodek i zapakuj ¶cis³o jak pasztecik. Gotowe uk³adaj na talerzu. Sma¿ w woku na g³êbokim t³uszczu lub tradycyjnie na patelni, na z³oty kolor po obu stronach.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Sajgonki (bez glutenu)

    Sajgonki s± przepyszne polecam!!!Robi³am zanim okaza³o siê ,¿e moje dziecko musi mieæ dietê bezglutenow±.Polecam , pamiêtajcie ,¿eby dobrze przyprawiæ farsz.

  • Sajgonki (bez glutenu)

    spróbowali¶my ostatnio, bardzo smaczne. Zrobi³am jak na go³±bki. Farsz by³ z miêsa osobi¶cie zmielonego, przyprawy i ugotowany ry¿. Zawinê³am farsz tymi plackami ry¿owymi i je usma¿y³am. Ch³opcy chieli miec sos, wiêc zrobi³am najprostszy sos pomidorowy, pola³am sajgonki sosem... Pycha! A najwa¿ni

Zobacz inne przepisy