Zobacz inne przepisy
Przepis na: Sajgonki (bez glutenu)
Sk³adniki( makaron ,miêso ,olej ,ry¿ ):
- nale¶niki ry¿owe
- farsz - miêso mielone (gotowane
- sma¿one lub pieczone) lub gotowane jarzyny
- mo¿na dodaæ gotowany makaron ry¿owy albo ry¿
- olej do sma¿enia
Przepis:
Ka¿dy nale¶nik zanurz na chwilê w gor±cej wodzie, a¿ zmiêknie. Po³ó¿ go na talerzu. Na³ó¿ farsz na ¶rodek i zapakuj ¶cis³o jak pasztecik. Gotowe uk³adaj na talerzu. Sma¿ w woku na g³êbokim t³uszczu lub tradycyjnie na patelni, na z³oty kolor po obu stronach.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Sajgonki (bez glutenu)
Sajgonki s± przepyszne polecam!!!Robi³am zanim okaza³o siê ,¿e moje dziecko musi mieæ dietê bezglutenow±.Polecam , pamiêtajcie ,¿eby dobrze przyprawiæ farsz.
-
Sajgonki (bez glutenu)
spróbowali¶my ostatnio, bardzo smaczne. Zrobi³am jak na go³±bki. Farsz by³ z miêsa osobi¶cie zmielonego, przyprawy i ugotowany ry¿. Zawinê³am farsz tymi plackami ry¿owymi i je usma¿y³am. Ch³opcy chieli miec sos, wiêc zrobi³am najprostszy sos pomidorowy, pola³am sajgonki sosem... Pycha! A najwa¿ni