Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ryba po żydowsku
Składniki( cebula ,dorsz ,goździki ,mintaj ,olej ,pieprz ,rodzynki ,sok jabłkowy ,sól ):
- 60 dag rozmrożonych filetów z mintaja morszczuka lub dorsza
- 3 cebule pokrojone w drobną kostkę
- 1 i 1/2 szklanki soku jabłkowego
- kilka goździków
- garść rodzynek
- sól i pieprz
- olej do smażenia.
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Dania czy produkty do których dorosłam
Nadal nie lubię nóżek w galarecie i ryby po żydowsku i wszelakich galaretek. -- Proszę nie uspokajać Bergamotki w takim momencie! W końcu jest częścią małej watahy i może przez chwil kilka poczuć się wściekłą, kąsającą hieną. Co prawda bardziej przypomina bezzębną pandę, dziamgającą w pocie
-
Re: Wigilijny kanon
bardzo mi smakują. Pozostałe dania są dla mnie wręcz niezjadliwe - karpia nie znoszę od zawsze, groch z kapustą fuj (a na przykład taki bigos bardzo lubię), ryba po żydowsku czy grecku nie i nie, jakieś rozmoczone dania z bakaliami. Ktoś tam pisał i inni się oburzali ale to faktycznie taka trochę bieda
-
Re: Galka muszkatalowa - do czego?
Gałkę dodaję do ryby po żydowsku. No i do beszamelu, dużo :)
-
Re: Kuchnia polska takczy nie?
chłodnik LITEWSKI, śledzik JAPOŃSKI, ryba po ŻYDOWSKU i fasolka po BRETOŃSKU nie ma to jak POLSKA KUCHNIA :D
-
Re: Dlaczego Polacy żrą karpie?
żeby żydom odjąć od ust "rybę po żydowsku".
-
Gefilte - ryba po żydowsku
przepis na rybę po żydowsku podany przez autorkę jest jednym z wielu sposobów na tą potrawę. Dodawanie rodzynek do ryby było charakterystyczne dla Żydów zamieszkujących przed II Wojną Światową tereny dzisiejszej Ukrainy. Natomiast Żydzi z Polski przyrządzali potrawę "na słodko", tzn. z duzo
-
Re: Kuchnia polska takczy nie?
Lato bez chłodnika litewskiego latem straconym. Wyjście na shoty bez śledzika po japońsku nie ma racji bytu. Wigilia bez ryby po żydowsku? Niemożliwe. Jesienią koniecznie fasolka po bretońsku... Żeby nabrać sił na grzybobranie. Kuchnia polska trzyma się całkiem mocno, jak widać
-
Ryba po żydowsku
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=87634917&a=87656182 Do zmielonej ryby dodać zeszkloną na maśle cebulę, pieprz, sól, bułeczkę namoczoną i odciśniętą. Ta ryba to może być też szczupak itp. a naw