Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ryba po żydowsku
Składniki( cebula ,dorsz ,goździki ,mintaj ,olej ,pieprz ,rodzynki ,sok jabłkowy ,sól ):
- 60 dag rozmrożonych filetów z mintaja morszczuka lub dorsza
- 3 cebule pokrojone w drobną kostkę
- 1 i 1/2 szklanki soku jabłkowego
- kilka goździków
- garść rodzynek
- sól i pieprz
- olej do smażenia.
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Galka muszkatalowa - do czego?
Gałkę dodaję do ryby po żydowsku. No i do beszamelu, dużo :)
-
Re: Kuchnia polska takczy nie?
chłodnik LITEWSKI, śledzik JAPOŃSKI, ryba po ŻYDOWSKU i fasolka po BRETOŃSKU nie ma to jak POLSKA KUCHNIA :D
-
Re: Kuchnia polska takczy nie?
Lato bez chłodnika litewskiego latem straconym. Wyjście na shoty bez śledzika po japońsku nie ma racji bytu. Wigilia bez ryby po żydowsku? Niemożliwe. Jesienią koniecznie fasolka po bretońsku... Żeby nabrać sił na grzybobranie. Kuchnia polska trzyma się całkiem mocno, jak widać
-
Re: Dlaczego Polacy żrą karpie?
żeby żydom odjąć od ust "rybę po żydowsku".
-
Re: nawet Konrad Piasecki uznal porazke
znowu marzysz święty człowieku? napij się Kosher'a przegryź rybą po żydowsku I do lóżka z tobą obrabiać Salcię-może zaskoczy I próbówki będą zbędne. Jako wasz przyjaciel sukcesu wam życze. -- ZEN
-
Re: ,,, Hi hi ,,,,,
Przyjezdny kupiec wstępuje do chełmskiej restauracji o apetycznej nazwie "Sara Indyk". - Czy mogę dostać rybę po żydowsku? - Rybę po żydowsku? - powtarza właścicielka. - Pojutrze jest dzień targowy, to będzie ryba... - To może kurę w rosole? - Kura była dopiero wczoraj... - A pieczeń cielęca
-
Gefilte - ryba po żydowsku
przepis na rybę po żydowsku podany przez autorkę jest jednym z wielu sposobów na tą potrawę. Dodawanie rodzynek do ryby było charakterystyczne dla Żydów zamieszkujących przed II Wojną Światową tereny dzisiejszej Ukrainy. Natomiast Żydzi z Polski przyrządzali potrawę "na słodko", tzn. z duzo
-
Ryba po żydowsku
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=87634917&a=87656182 Do zmielonej ryby dodać zeszkloną na maśle cebulę, pieprz, sól, bułeczkę namoczoną i odciśniętą. Ta ryba to może być też szczupak itp. a naw