Przepis na: Ryba po azjatycku

Zgłoś błąd

Składniki( czosnek ,dorsz ,imbir ,imbir ,jajka ,mąka ,mintaj ,miód ,morszczuk ,olej ,sos sojowy ):

  • 60 dag rozmrożonych filetów z mintaja
  • morszczuka lub dorsza
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pół łyżeczki imbiru lub (jeszcze lepiej) drobniutko posiekany plasterek świeżego korzenia imbiru
  • rozbełtane
  • jajko
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki miodu
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • olej do smażenia.

Przepis:

Ryba po azjatycku
Filety opłucz, odsącz, podziel na małe kawałki i wymieszaj z sosem sojowym i imbirem. Odstaw na pół godziny lub dłużej. Wyjmij rybę z marynaty, obtocz w jajku i mące. Smaż fileciki z obu stron na średnim ogniu. Pod koniec smażenia dodaj miód i czosnek. Uważaj, żeby się nie przypaliło. Podawaj z ryżem i surówką lub zieloną sałatą.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy