Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ryba cytrynowa
Składniki( bułka tarta ,cebula ,cytryna ,dorsz ,masło ,mintaj ,morszczuk ,natka pietruszki ,olej ,pieprz ,sól ,tymianek ,zioła prowansalskie ,żółty ser ):
- 6 mrożonych kostek z mintaja
- morszczuka lub dorsza
- 2 sparzone cytryny
- 2 duże cebule pokrojone w drobną kostkę
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- 2 łyżki bułki tartej lub 2 łyżki startego żółtego sera
- łyżka tymianku lub ziół prowansalskich
- sól i pieprz
- olej do wysmarowania żaroodpornego naczynia.
Przepis:

Podawaj z ziemniakami, zieloną sałatą, marchewką z groszkiem.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Ryba cytrynowa
Zapiekać pod przykryciem czy bez?
-
Ryba cytrynowa
wygląda nieźle, zaraz będę smakował
-
Ryba cytrynowa
Przepis banalny, jest tu: kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,22082493,P_KOBIETA_PRZEPISY.html Ryba wyszła delikatna i soczysta. Na zdjęciu z fasolką szparagową z wody.
Re: Ryba cytrynowa
O! Jaki ładny sposób na wykorzystanie zwykłej kostki rybnej :) Kto by pomyślał, że można takie cudeńko wyczarować :) -- B.I.T.C.H. : Babe In Total Control of Herself :) C
-
Re: Ryba cytrynowa
ladne zdjecie...
-
Re: Staramy się w Październiku. Zapraszam
Ryby cytrynowej nie jadłam. A co do gotowania, to ja ostatnio totalną zlewką się wyróżniam. Robie jakies żarło, ale naprawdę jak najprostsze. W sumie to niby dobrze,bo mój synuś niestety z tych bardzo tradycyjnyc.
-
Re: Dorsz
odrzucił na początku ale w ogóle go nie czuć.Proste może ale smaczne i chrupiące.Był ostatnio też wątek Giezika o rybie cytrynowej bodajże,też smacznie brzmiało ale nie robiłam jeszcze.