Przepis na: Ryba cytrynowa

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta , cebula , cytryna , dorsz , masło , mintaj , morszczuk , natka pietruszki , olej , pieprz , sól , tymianek , zioła prowansalskie , żółty ser ):

  • 6 mrożonych kostek z mintaja
  • morszczuka lub dorsza
  • 2 sparzone cytryny
  • 2 duże cebule pokrojone w drobną kostkę
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki bułki tartej lub 2 łyżki startego żółtego sera
  • łyżka tymianku lub ziół prowansalskich
  • sól i pieprz
  • olej do wysmarowania żaroodpornego naczynia.

Przepis:

Ryba cytrynowa
Nagrzej piekarnik do 180°C. Jedną cytrynę pokrój na plasterki, z drugiej wyciśnij sok. Żaroodporne naczynie lekko wysmaruj olejem i ułóż w nim umyte filety. Na każdym połóż plasterek cytryny. Całość obficie skrop sokiem, posyp solą i pieprzem, a następnie cebulą, tymiankiem, zieloną pietruszką i bułką tartą lub serem. Na wierzchu ułóż wiórki masła. Zapiekaj ok. 40 min.
Podawaj z ziemniakami, zieloną sałatą, marchewką z groszkiem.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu