Zobacz inne przepisy
Przepis na: Rolady z kurzych piersi
Składniki( bułka tarta ,szynka ,żółty ser ,jajka ,kurczak ,mąka ,olej ,pieprz ,sól ):
- 3 filety z kurzych piersi
- sól i pieprz
- 6 plasterków sera edamskiego
- 6 plasterków szynki
- łyżka mąki
- jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 4 łyżki oleju
Przepis:

Filety oczyść z błonek, podziel wzdłuż grzbietów na połówki, rozbij tłuczkiem na cienkie płaty. Płaty oprósz solą i pieprzem (możesz dodatkowo lekko posypać je ulubionymi ziołami lub posmarować keczupem) po czym ułóż na nich plasterki sera, a następnie szynki. Zwiń je jak najciaśniej i zepnij wykałaczkami. Obtocz rolady w mące, następnie w rozbełtanym jajku, na koniec w tartej bułce.
Rolady smaż ze wszystkich stron na złoty kolor na średnio rozgrzanym na patelni oleju. Podawaj na gorąco lub zimno. Jeśli na zimno, to w plasterkach ułożonych np. na liściach sałaty.
Pamiętaj, by przed podaniem wyjąć wykałaczki.
Rolady smaż ze wszystkich stron na złoty kolor na średnio rozgrzanym na patelni oleju. Podawaj na gorąco lub zimno. Jeśli na zimno, to w plasterkach ułożonych np. na liściach sałaty.
Pamiętaj, by przed podaniem wyjąć wykałaczki.