Przepis na: Rolady z kurzych piersi

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta , szynka , żółty ser , jajka , kurczak , mąka , olej , pieprz , sól ):

  • 3 filety z kurzych piersi
  • sól i pieprz
  • 6 plasterków sera edamskiego
  • 6 plasterków szynki
  • łyżka mąki
  • jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki oleju

Przepis:

Rolady z kurzych piersi
Filety oczyść z błonek, podziel wzdłuż grzbietów na połówki, rozbij tłuczkiem na cienkie płaty. Płaty oprósz solą i pieprzem (możesz dodatkowo lekko posypać je ulubionymi ziołami lub posmarować keczupem) po czym ułóż na nich plasterki sera, a następnie szynki. Zwiń je jak najciaśniej i zepnij wykałaczkami. Obtocz rolady w mące, następnie w rozbełtanym jajku, na koniec w tartej bułce.
Rolady smaż ze wszystkich stron na złoty kolor na średnio rozgrzanym na patelni oleju. Podawaj na gorąco lub zimno. Jeśli na zimno, to w plasterkach ułożonych np. na liściach sałaty.
Pamiętaj, by przed podaniem wyjąć wykałaczki.

Zobacz inne przepisy