Przepis na: Resztki lata
Zgłoś błąd
- pół piersi kurczaka
- pomidor
- 8 strączków żółtej fasolki szparagowej
- 2 plastry cukinii
- plaster bakłażana
- 1/8 strąka czerwonej papryki
- pół cebulki dymki lub szalotki
- pół łyżki posiekanego koperku
- dwie łyżeczki oliwy
- sól
- zioła prowansalskie
Przepis:
Plaster bakłażana posól, połóż na papierowym ręczniku na pół godziny. Pomidora sparz, obierz ze skórki, obierz cukinię i cebulkę, paprykę oczyść z pestek, fasolkę pozbaw końcówek. Pokrój warzywa na drobniutkie kawałki.
W rondelku rozgrzej łyżeczkę oliwy, wrzucaj kolejno: cebulę, paprykę, fasolkę, cukinię, bakłażana, pomidora, podlej wodą, duś do miękkości pod przykryciem.
Mięso umyj, pokrój na drobne kawałki, lekko podsmaż na drugiej łyżeczce oleju, zalej warzywnym gulaszem, duś jeszcze parę minut, posyp koperkiem, dodaj zioła prowansalskie i zamieszaj.