Przepis na: Racuszki

Zgłoś błąd

Składniki( cukier ,jajka ,kefir ,mąka ,mleko ,olej ,olej ,proszek do pieczenia ,soda ,sól ):

  • 2 czubate szklanki mąki
  • 2 szklanki kwaśnego mleka lub kefiru
  • 2 jajka
  • łyżka cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
  • 2 łyżki oleju (niekoniecznie)
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Przepis:

Racuszki
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, najlepiej mikserem. Kładź ciasto łyżką na rozgrzany olej i smaż z obu stron, aż racuszki nabiorą złotego koloru. Podawaj ze śmietaną i cukrem pudrem albo z syropem owocowym, konfiturą, a w sezonie z surowymi truskawkami, jagodami, porzeczkami.

Racuszki - Zdjęcia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu