Przepis na: Puree z dyni

Zgłoś błąd

Składniki( dynia ,woda ):

  • 1 filizanka pokrojonego w drobną kostkę miąższu dyni
  • 3 łyżki wody

Przepis:

Puree z dyni
Miąższ dyni zalewamy w rondelku trzema łyżkami wody i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu aż do miękkości (około 5 minut). Miksujemy. Przed podaniem dziecku puree powinno ostygnąć.

Puree z dyni - Zdjęcia

Puree z dyni - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: ?Owocowy raj - przepisy, informacje, porady?

    NALEŚNIKI Z DYNIĄ 1 szklanka mąki ? u mnie orkiszowa jasna ale pszenna też się sprawdzi pół szklanki puree z dyni pół szklanki mleka lub wody np. gazowanej 2 jajka (opcjonalnie) kilka kropel oleju rzepakowego do smażenia Nadzienie nr 1: rukola + fata + czerwona papryka Nadzenie nr 2: hummus

  • Re: umęczyłam się tym koronawirusem

    Ostatnio po raz pierwszy zrobiłam panna cottę, nie przypuszczałam, że to taki prosty przepis. A dziś pierwszy raz robiłam puree z dynią, zaskakująco smaczne. -- "Życie jest jak taniec transwestyty - wszystko ładnie, pięknie, a tu nagle ch...j"

  • puree z dyni - gorzkie?

    zrobilam puree z pieczonej dyni wg przepisu z bloga moje wypieki i jest jakies gorzkie. Mialo byc do dalszego wykorzystania, do ciasta ale nie wiem czy warto knocic. Zniknie ta gorycz w ciescie czy wywalic?

  • Re: A może wątek kulinarny XI

    NALEŚNIKI Z DYNIĄ 1 szklanka mąki ? u mnie orkiszowa jasna ale pszenna też się sprawdzi pół szklanki puree z dyni pół szklanki mleka lub wody np. gazowanej 2 jajka (opcjonalnie) kilka kropel oleju rzepakowego do smażenia Nadzienie nr 1: rukola + fata + czerwona papryka

  • Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

    NALEŚNIKI Z DYNIĄ 1 szklanka mąki ? u mnie orkiszowa jasna ale pszenna też się sprawdzi pół szklanki puree z dyni pół szklanki mleka lub wody np. gazowanej 2 jajka (opcjonalnie) kilka kropel oleju rzepakowego do smażenia Nadzienie nr 1: rukola + fata + czerwona papryka

  • Re: "smalec" z fasoli

    przygodę z przetworami. Ja do słoików dotychczas robiłam puree z dyni, pomidory krojone i paprykarz jaglany, poza pojedynczymi wpadkami trzymało się dobrze. Co się tylko da i nie zajmuje za dużo miejsca w zamrażarce, wolę jednak mrozić

  • Re: puree z dyni - gorzkie?

    dzieki dziewczyny, widze, ze opinie bardzo rozne i sie okazuje, ze nawet skonac mozna ;) Puree wsadzilam do lodowki i wyciagnelam dzisiaj wieczorem i juz nie wydawalo mi sie takie gorzkie jak wczoraj jak bylo swieze i lekko cieple. Maz sprobowal i nic nie czul (nic mu nie mowilam o goryczy). Zaryzy

  • Re: puree z dyni - gorzkie?

    Przeczytaj tutaj : www.hokkaidopumpkin.com Przestrzegają przed zbyt długim zapiekaniem ("overcooked")- może właśnie to jest przyczyna goryczy? -- "najlatwiej patrzec przez etykietki, ktore rozdano, swiat jest wtedy tak

Zobacz inne przepisy