Przepis na: Puree z dyni

Zgłoś błąd

Składniki( dynia ,woda ):

  • 1 filizanka pokrojonego w drobną kostkę miąższu dyni
  • 3 łyżki wody

Przepis:

Puree z dyni
Miąższ dyni zalewamy w rondelku trzema łyżkami wody i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu aż do miękkości (około 5 minut). Miksujemy. Przed podaniem dziecku puree powinno ostygnąć.

Puree z dyni - Zdjęcia

Puree z dyni - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: A może wątek kulinarny XVII

    Puree z dyni

  • Re: Pączki, faworki i inne drobne ciasteczka

    Zastąp dynię puree z dyni piżmowej lub puree ze słodkich ziemniaków.

  • Re: Co zrobić z dyni?

    I jeszcze drożdżowe ciasto z puree z dyni zamiast jajek, jest rewelacyjne.

  • Re: Duchy i dynię c.d także szarady

    Szefowie kuchni zazwyczaj zalecają gotowanie na parze podczas gotowania dyni w celu przygotowania puree z dyni, ponieważ gotowanie w płynie znacznie osłabia smak. Niektórzy szefowie kuchni zalecają smażoną lub pieczoną dynię ze względu na jej walory smakowe w porównaniu z puree z dyni. Ale dobrze

  • Re: Duchy i dynię c.d także szarady

    Dynia pochodzi z Ameryki Północnej i Południowej . Była powszechnie uprawiana i wykorzystywana jako żywność w dużej części Ameryki Północnej przez rdzennych Amerykanów , a wiele plemion na wschodnim wybrzeżu Ameryki Północnej jadło puree z dyni. Niektórzy rdzenni Amerykanie rozprowadzają również

  • Re: Zaproszenia na kawę - nie tylko przepisy

    KAWA Z DYNIOWĄ PRZYPRAWĄ 1 szklanka mleka 2 łyżki puree z dyni 1 łyżka cukru lub do smaku 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/8 łyżeczki zmielonych goździków 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 filiżanki zaparzonego espresso

  • Re: A może wątek kulinarny XVI

    Puree z dyni w puszkach smakuje wyśmienicie w tym przepisie, ale możesz też przygotować je w domu . Dynię upiec, wydrążyć i dodać do sosu serowego. Dynię można również zastąpić puree z dyni piżmowej lub nawet słodkich ziemniaków. Wszystkie mają podobne tekstury i profile smakowe.

  • Re: A może wątek kulinarny XVI

    Wystarczy kilka prostych składników: jajka, mleko i puree z dyni, a otrzymasz naleśniki idealne na jesień lub zawsze, gdy masz ochotę posmakować smaków tej pory roku. Możesz użyć puree z puszki, ale jeśli jesteś naprawdę żądny przygód, zawsze możesz przygotować własne puree z dyni od podstaw.

Zobacz inne przepisy