Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
Składniki( cebula ,jajka ,olej ,olej ,pieprz ,pietruszka ,sól ,wątróbka ):
- 30 dag kurzej wątróbki (ok. 6 sztuk)
- 1-2 cebule
- 2 żółtka ugotowane na twardo
- pół szklanki oleju
- 4 łyżki drobno posiekanej pietruszki
- pieprz
- sól
- olej do smażenia
Przepis:

Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju, osącz z tłuszczu i wyłóż do miski. Oczyszczone z błonek wątróbki posiekaj i podsmażaj na oleju po cebuli, aż staną się beżowe. Odstaw patelnię z ognia. Gdy wątróbki przestygną, utrzyj je na gładką masę z olejem i żółtkami (olej wlewaj partiami). Domieszaj cebulę, pietruszkę pieprz i sól. Można też oczywiście wszystko razem przepuścić przez maszynkę. Ptysie z nadzieniem z wątróbki można zapiekać.