Przepis na: Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki

Zgłoś błąd

Składniki( cebula , jajka , olej , olej , pieprz , pietruszka , sól , wątróbka ):

  • 30 dag kurzej wątróbki (ok. 6 sztuk)
  • 1-2 cebule
  • 2 żółtka ugotowane na twardo
  • pół szklanki oleju
  • 4 łyżki drobno posiekanej pietruszki
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

Przepis:

Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju, osącz z tłuszczu i wyłóż do miski. Oczyszczone z błonek wątróbki posiekaj i podsmażaj na oleju po cebuli, aż staną się beżowe. Odstaw patelnię z ognia. Gdy wątróbki przestygną, utrzyj je na gładką masę z olejem i żółtkami (olej wlewaj partiami). Domieszaj cebulę, pietruszkę pieprz i sól. Można też oczywiście wszystko razem przepuścić przez maszynkę. Ptysie z nadzieniem z wątróbki można zapiekać.

Zobacz inne przepisy