Przepis na: Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder , cukier puder , jagody , jagody , jajka , poziomki , truskawki ):

  • szklanka mrożonych owoców jagodowych: truskawek
  • poziomek
  • czarnych jagód (w sezonie świeżych)
  • białko
  • szklanka cukru pudru
  • na wierzch ptysiów - cukier puder

Przepis:

Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
Gdy owoce się rozmrożą, odlej sok, ewentualnie osusz je na papierowym ręczniku. Ubij na sztywno pianę (białko w musie będzie surowe, więc nie zapomnij umyć skorupki wodą z mydłem i sparzyć). Nie przerywając ubijania, dodawaj stopniowo cukier, a potem owoce. Kiedy mus osiągnie konsystencję sztywnej piany, jest gotowy.

Zobacz inne przepisy