Przepis na: Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder , cukier puder , esencja waniliowa , kakao , masło , śmietana ):

  • 2 szklanki bitej śmietany z dodatkiem cukru pudru i zapachu waniliowego
  • na wierzch cukier puder lub czekoladowa polewa
    Czekoladowa polewa: pół szklanki cukru pudru
  • 1-1;5 łyżki kakao
  • ćwierć kostki masła

Przepis:

Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
Do bitej śmietany możesz domieszać owoce (najlepiej jagodowe) - osączone z konfitury czy kompotu, a w sezonie świeże. Zrób polewę. Cukier i kakao wsyp do rondelka, dodaj łyżkę wody. Zagotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy otrzymasz jednolitą masę, dodaj masło i jeszcze raz zagotuj, mieszając.

Zobacz inne przepisy