Przepis na: Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , cukier puder , jabłka ):

  • 1 kg jabłek
  • 5 łyżek cukru
  • na wierzch ptysiów - cukier puder lub polewa czekoladowa

Przepis:

Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
Jabłka upiecz w piekarniku, a potem przetrzyj przez sito. Jeśli nadzienie jest zbyt rzadkie, włóż je do rondelka i gotuj na małym ogniu, aż uzyska właściwą konsystencję. Dodaj cukier, wymieszaj. Nadziewaj ptysie, gdy masa ostygnie. Do farszu jabłkowego możesz dodać trochę serka homogenizowanego albo bitej śmietany. W sezonie możesz zaś włożyć do środka ptysiów wymieszane z cukrem pudrem owoce jagodowe.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu