Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ptysie na s³odko z nadzieniem jab³kowym
Sk³adniki( cukier ,cukier puder ,jab³ka ):
- 1 kg jab³ek
- 5 ³y¿ek cukru
- na wierzch ptysiów - cukier puder lub polewa czekoladowa
Przepis:
Jab³ka upiecz w piekarniku, a potem przetrzyj przez sito. Je¶li nadzienie jest zbyt rzadkie, w³ó¿ je do rondelka i gotuj na ma³ym ogniu, a¿ uzyska w³a¶ciw± konsystencjê. Dodaj cukier, wymieszaj. Nadziewaj ptysie, gdy masa ostygnie. Do farszu jab³kowego mo¿esz dodaæ trochê serka homogenizowanego albo bitej ¶mietany. W sezonie mo¿esz za¶ w³o¿yæ do ¶rodka ptysiów wymieszane z cukrem pudrem owoce jagodowe.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Ptysie na s³odko z nadzieniem jab³kowym
bardzo dobre pyszne te ciasto jest kul