Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
Składniki( cukier ,cukier puder ,jabłka ):
- 1 kg jabłek
- 5 łyżek cukru
- na wierzch ptysiów - cukier puder lub polewa czekoladowa
Przepis:

Jabłka upiecz w piekarniku, a potem przetrzyj przez sito. Jeśli nadzienie jest zbyt rzadkie, włóż je do rondelka i gotuj na małym ogniu, aż uzyska właściwą konsystencję. Dodaj cukier, wymieszaj. Nadziewaj ptysie, gdy masa ostygnie. Do farszu jabłkowego możesz dodać trochę serka homogenizowanego albo bitej śmietany. W sezonie możesz zaś włożyć do środka ptysiów wymieszane z cukrem pudrem owoce jagodowe.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
bardzo dobre pyszne te ciasto jest kul