Zobacz inne przepisy
Przepis na: Przysmak Tygryska (paszteciki)
Składniki( cebula ,jajka ,margaryna ,mąka ,olej ,pieprz ,pieprz ,proszek do pieczenia ,sól ,sól ):
- Ciasto: 300 g mąki
- 150 g margaryny do pieczenia
- łyżeczka proszku do pieczenia
- sól i pieprz
- rozmącone jajko do smarowania
Farsz: 500 g mielonego mięsa - cebula
- sól i pieprz
- łyżeczka tłuszczu do smażenia
Przepis:
Nagrzej piekarnik do 200 st. C. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na patelni, aż się ?zeszkli?. Dodaj mięso, sól i pieprz. Mieszaj i smaż, aż mięso nabierze beżowej barwy. Gotowy farsz podziel na 4 równe części. Z mąki, margaryny i pozostałych składników zagnieć ciasto. Połowę rozwałkuj na stolnicy (lekko oprószonej mąką), tak by otrzymać prostokąt 20 x 30 cm. Przetnij go wzdłuż na 2 paski szerokości 10 cm. To samo zrób z drugą połową ciasta. Każdy z czterech pasków ciasta nadziej jedną z czterech porcji farszu, wałeczek farszu układając wzdłuż ciasta. Posmaruj krawędzie ciasta rozmąconym jajkiem i owiń farsz. Zlep dokładnie brzegi ciasta. Ułóż paszteciki na natłuszczonej blasze. (Jeśli się nie mieszczą, możesz je przekroić). Posmaruj z wierzchu jajkiem. Piecz ok. 20 min, aż będą złotobrązowe. Paszteciki najlepsze są na ciepło.
Przygotowanie - 30 min, pieczenie - 20 min.
Przygotowanie - 30 min, pieczenie - 20 min.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Przysmak Tygryska (paszteciki)
ludzie nie pieczcie ich one są do dupy wszystko się rozpada !to prawda szkoda czasu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Przysmak Tygryska (paszteciki)
trzeba umieć gotować pani Aniu.. moje wyszły bardzo smaczne
-
Przysmak Tygryska (paszteciki)
Kiszka,że szkoda gadać!!!!!!!! Zmarnowałam tylko produkty i jestem bardzo zła.
-
Re: Przysmak Tygryska (paszteciki)
Bo najlepsze ciasto na paszteciki to drożdzowe.Mam swój sprawdzony przepis i na dodatek b.prosty.