Przepis na: Przecier z cukinii

Zgłoś błąd

Składniki( cukinia ,masło ,olej ,ryż ):

  • mała cukinia
  • dodatki: masło
  • olej
  • ryż

Przepis:

Przecier z cukinii
Cukinię pokrój na plasterki. Ugotuj do miękkości nad parą lub w odrobinie wody. Przetrzyj przez sito lub rozgnieść widelcem. Z podanej ilości uzyskasz cztery porcje. Do każdej porcji na talerzyku dodaj łyżeczkę świeżego masła albo oleju lub wymieszaj papkę z ryżem ugotowanym na wodzie bądź mleku modyfikowanym (zamiast ryżu możesz podać bezglutenowy biszkopt).

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Ok, boomer czyli anachroniczne kompetencje

    ja nie gloryfikuję. Ja wartościuję ;-) BTW moj piecze chleb, robi wyroby masarnicze, przetwory warzywne typu przecier z cukinii, uprawia ogródek tzn sieje, pieli itd. Ale to mniejsza filozofia niz umiejętnosci techniczne, tak uwazam ja, abnegat w tych sprawach.Ja sama umiem tylko wymienić butlę z

  • Przecier z cukinii

    napewno mozna maslo? przeciez nie powinno sie podawac mleka krowiego a to w koncu produkt pochodny?

  • Przecier z cukinii

    czy ilość ryżu ma być wg uznania?

  • Przecier z cukinii

    gotowałam wczoraj mojej Wikusi bardzo smakowało .Szybko sie robi:)

  • Re: Przecier z cukinii

    Z tego co wiem mleka modyfikowanego nie można gotować... Jak zatem można gotować ryż na mleku modyfikowanym... chyba jednak lepiej zostać przy wodzie...

  • Re: Przetwory na zime

    jeszcze zrobić: - leczo, - przecier pomidorowy do zupy, - sos do spaghetti, - coś z buraków, jeszcze nie wiem co :) - przecier z cukinii na ostro, - ketchup, - przecier dyniowo-jabłkowy, - powidła ze śliwek (może) - może coś z malin, jeśli obrodzą.

  • Re: Czy domowe dżemy i konfitury...

    , ładuję cukinię, pomidory, przeciery z pomidorów, przeciery z cukinią i bakłażanem itd.... ale o botwince nie pomyślałam:) Polecam ten przepis na botwinkę:) Tyle, że jak mamy mało czasu to dajemy ciasto francuskie, i wtedy to już w ogóle szybciutko się robi, świetna przekąska jak wpadają niespodziewani

  • Re: A może jednak osobny wątek?

    do konsystencji jakiej pożądasz :) mocniej odparujesz masz przecier, mniej - sos pomidorowy. Robię na dwa sposoby albo ściśle wg przepisu albo taki po polsku wtedy dodaję zamiast bazylii pietruszkę, oliwy - olej słonecznikowy, oregano - liść laurowy. Leczo nie robię ale robię taki przecier z