Przepis na: Potrawka z patisonami

Zgłoś błąd

Składniki( papryka , patison , pieprz , pomidory , seler , sól , bazylia , cebula , marchewka , olej ):

  • 2 młode patisony pokrojone w paseczki
  • 3 pomidory obrane ze skórki
  • posiekana cebula
  • papryka pokrojona w paseczki
  • marchewka
  • mały seler (niekoniecznie)
  • świeża lub suszona bazylia
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia.

Przepis:

Potrawka z patisonami
Cebulę zeszklij na sporej patelni. Marchewkę i seler oczyść i pokrój lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wrzuć na patelnię wszystkie składniki oprócz pomidorów. Podsmażaj chwilę, stale mieszając, ale nie pozwól, żeby warzywa się zrumieniły. Dodaj rozdrobnione pomidory. Duś do miękkości. Podawaj z chlebem lub ziemniakami.

Zobacz inne przepisy