Zobacz inne przepisy
Przepis na: Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
Składniki( bazylia,mięta ,czosnek ,keczup ,koperek ,majonez ,natka pietruszki ,pieprz ,pomidory ,sól ):
- 3 duże pomidory (około 1/2 kg)
- 20 dag twarożku bez grudek
- zmiażdżony ząbek czosnku (niekoniecznie)
- 3-4 łyżki posiekanej świeżej bazylii (mięty
- koperku lub pietruszki) oraz kilka całych listków do dekoracji
- 3 łyżki majonezu lub keczupu
- pieprz (niekoniecznie)
- sól
Przepis:
Przekrój pomidory w poprzek na pół. Łyżeczką delikatnie wydrąż środki. Miąższ (bez soku) posiekaj i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Farszem napełnij pomidorowe miseczki. Udekoruj listkami ziół, podawaj na liściach sałaty. Zamiast twarożku i majonezu możesz użyć miękkiego, koziego serka.