Przepis na: Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( bazylia,mięta , czosnek , keczup , koperek , majonez , natka pietruszki , pieprz , pomidory , sól ):

  • 3 duże pomidory (około 1/2 kg)
  • 20 dag twarożku bez grudek
  • zmiażdżony ząbek czosnku (niekoniecznie)
  • 3-4 łyżki posiekanej świeżej bazylii (mięty
  • koperku lub pietruszki) oraz kilka całych listków do dekoracji
  • 3 łyżki majonezu lub keczupu
  • pieprz (niekoniecznie)
  • sól

Przepis:

Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
Przekrój pomidory w poprzek na pół. Łyżeczką delikatnie wydrąż środki. Miąższ (bez soku) posiekaj i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Farszem napełnij pomidorowe miseczki. Udekoruj listkami ziół, podawaj na liściach sałaty. Zamiast twarożku i majonezu możesz użyć miękkiego, koziego serka.

Zobacz inne przepisy