Zobacz inne przepisy
Przepis na: Pomidory faszerowane serem pleśniowym
Składniki( olej ,orzechy włoskie ,pomidory ,ser pleśniowy ,sól ,śmietana ):
- 4 duże pomidory
- 10 dag sera pleśniowego
- 1-2 łyżki gęstej śmietany
- 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich (niekoniecznie)
- sól
- olej do wysmarowania formy
Przepis:
Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Żaroodporne naczynie natłuść olejem. Odkrój wierzchy pomidorów (mniej więcej w 1/3 wysokości). Z dolnych części wyjmij delikatnie nasiona wraz z płynem i częścią miąższu - przy skórce powinna zostać warstwa grubości około półtora centymetra. Ser rozgnieć widelcem, wymieszaj ze śmietaną, orzechami i ewentualnie posiekanym drobno miąższem (bez soku). Farszem napełnij pomidory, przykryj odciętymi wierzchami (niekoniecznie) i umieść w żaroodpornym naczyniu. Zapiekaj 10-15 minut.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Przepisy z "Dziecka"- testujecie?
Dla nas - po prostu bombowe! Ostatnio zrobiłam kotleciki z kaszy gryczanej i twarogu. Super, młodzian zajdał nawet zimne. Całe lato raczyliśmy się pomidorami faszerowanymi serem pleśniowym i orzechami - zapiekaliśmu nawet na grilu, oczywiście w folii. Co przetestowałyście i weszło do