Przepis na: Pomidory faszerowane sałatką majonezową

Zgłoś błąd

Składniki( kukurydza , majonez , masło , ogórek , papryka , pieprz , pomidory , seler naciowy , sól , śmietana , tuńczyk , wędlina , włoszczyzna , ziemniaki , cebula , groszek , jajka , jogurt ):

  • 3 duże pomidory (około pół kg)
  • pół małego słoika majonezu (może być wymieszany pół na pół z gęstym jogurtem lub śmietaną)
  • rozdrobnione składniki
  • jakich zwykle używasz do majonezowej sałatki
  • np. jarzyny gotowane (zielony groszek
  • kukurydza
  • ziemniaki
  • włoszczyzna) lub surowe (papryka
  • ogórek
  • cebula
  • seler naciowy
  • zielenina)
  • inne dodatki (jajka na twardo
  • tuńczyk
  • posiekane pieczone lub ugotowane mięso
  • wędlina)
  • sól i pieprz

Przepis:

Pomidory faszerowane sałatką majonezową
Przekrój pomidory na pół, łyżeczką delikatnie wydrąż środki. Miąższ (bez soku) posiekaj i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Otrzymanym farszem napełnij miseczki pomidorów.