Przepis na: Pomidory faszerowane sałatką majonezową
Zgłoś błąd
- 3 duże pomidory (około pół kg)
- pół małego słoika majonezu (może być wymieszany pół na pół z gęstym jogurtem lub śmietaną)
- rozdrobnione składniki
- jakich zwykle używasz do majonezowej sałatki
- np. jarzyny gotowane (zielony groszek
- kukurydza
- ziemniaki
- włoszczyzna) lub surowe (papryka
- ogórek
- cebula
- seler naciowy
- zielenina)
- inne dodatki (jajka na twardo
- tuńczyk
- posiekane pieczone lub ugotowane mięso
- wędlina)
- sól i pieprz
Przepis:
Przekrój pomidory na pół, łyżeczką delikatnie wydrąż środki. Miąższ (bez soku) posiekaj i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Otrzymanym farszem napełnij miseczki pomidorów.