Zobacz inne przepisy
Przepis na: Polski wielkanocny sos chrzanowy
Składniki( cebula ,chrzan ,cukier ,jajka ,natka pietruszki ,sól ,szczypiorek ,śmietana ):
- mały słoik tartego chrzanu (na kwasku)
- 2 jajka na twardo
- łyżka cukru
- pół szklanki śmietany
- sól
- ewentualnie: 2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
- łyżeczka startej na miazgę cebuli
- łyżeczka drobno posiekanej zielonej pietruszki
Przepis:

Żółtka rozetrzyj z chrzanem, śmietaną i cukrem na jednolitą masę. Jeśli chrzan jest zbyt mocny, dodaj więcej cukru, tak by sos był słodkawo-kwaśny. Białka posiekaj i połącz z sosem. Możesz dodać szczypiorek, cebulę i pietruszkę. Uwaga: część śmietany można zastąpić majonezem.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Polski wielkanocny sos chrzanowy
salata w ucho jak mawia zajączek z misia uszatka (za trudny przepis dla nas)