Przepis na: Placuszki z łososia i ziemniaków

Zgłoś błąd

Składniki( czosnek , jajka , łosoś , mąka , oliwa , sezam , szpinak , ziemniaki ):

  • 200 g filetu z łososia
  • 300 g ugotowanych ziemniaków
  • 150 g liści szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajo
  • 4 łyżki mąki
  • ew. ziarno sezamu do panierowania l oliwa

Przepis:

Placuszki z łososia i ziemniaków
Filet z łososia upiec lub usmażyć, ostudzić, podzielić na kawałeczki.
Szpinak udusić na oliwie z czosnkiem, odcedzić, a następnie posiekać.
Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wymieszać rybę z ziemniakami, szpinakiem i jajkiem, doprawić do smaku.
Podzielić na osiem pulpetów, panierować w mące lub w sezamie. Smażyć na oliwie.

Zobacz inne przepisy