Przepis na: Pierogi z młodą kapustą

Zgłoś błąd

Składniki( cebula , kapusta , olej , pieprz , sól ):

  • mała główka kapusty
  • duża drobno posiekana cebula
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przepis:

Pierogi z młodą kapustą
Umytą kapustę pokrój na ćwiartki i włóż do garnka z osolonym wrzątkiem. Gotuj, aż zmięknie (ok. pół godziny). Cebulę zeszklij na oleju. Wyjętą z wody kapustę odciśnij i jak najdrobniej posiekaj. Wymieszaj z cebulą, przypraw solą i pieprzem, podsmażaj tak długo, aż wyparuje cała woda. Ostudzonym farszem nadziewaj pierogi. Podawaj z roztopionym masłem lub z tartą bułeczką. Uwaga: farsz można wzbogacić drobno posiekanym jajkiem na twardo.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Pierogi z młodą kapustą

    Super przepis na Christmas party w...Japonii. Chcialam zrobic pierogi mojej mamy Wandzi i siostrzyczek Zuzi i Hani, ale skad ja tu wezme kiszona kapuste? A swieza, bardzo prosze! Jeszcze tylko kupie jakas sakane (rybka),z kraju schabowego nabede zubrowke w International i ogorki Krakus, zrobie