Zobacz inne przepisy
Przepis na: Pierogi leniwe (bez glutenu)
Sk³adniki( jajka ,mas³o ,m±ka ry¿owa ,m±ka ziemniaczana ,sól ,twaróg ,ziemniaki ):
- 40 dag twarogu bez grudek
- 15 dag ugotowanych
- dok³adnie rozgniecionych ziemniaków
- 3 jajka
- 4 ³y¿ki m±ki ziemniaczanej
- sól
- m±ka ry¿owa do posypania blatu
- do polania: 3 ³y¿ki mas³a
Przepis:

Utrzyj twaróg z ¿ó³tkami, sol±, ziemniakami i m±k± ziemniaczan±. Na koniec domieszaj ubit± pianê. Gotowe ciasto formuj na posypanym m±k± blacie w sp³aszczone wa³ki, które nastêpnie pokrój na sko¶ne kluski. Pierogi wrzucaj partiami na wrz±c±, osolon± wodê. Gdy wyp³yn± na wierzch, wyjmuj je ³y¿k± cedzakow± do salaterki. Polej stopionym mas³em zmieszanym ze zrumienion± bu³eczk±. Danie mo¿na je¶æ na s³odko (mo¿na je polaæ dodatkowo os³odzon± ¶mietan±) lub na s³ono.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Pierogi leniwe (bez glutenu)
Fajny przepis, tylko szkoda ¿e zamiost twaro¿ku nie mo¿na podaæ czego¶ innego,bo moje dziecko ma skazê bia³kow±.