Zobacz inne przepisy
Przepis na: Pierogi leniwe
Składniki( bułka tarta ,jajka ,masło ,mąka ,sól ,twaróg ):
- 50 dag twarogu
- 3 jajka
- 1 szklanka mąki
- szczypta soli
do polania: 2 łyżki stopionego masła - 2 łyżki tartej bułki
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Kopytka, pierogi leniwe, itp. garmazeria PRL
engine8t napisał: > To podobnie jak zapytac o lubiane niegdys jedzenie ktorego bym teraz go ust ni > e wzial? W sumie zarcie totalnie okropne
-
Re: Kopytka, pierogi leniwe, itp. garmazeria PRL
Gdzie jest okropne? Ja nie narzekam.. zebym tylko takie mial do konca dni swoich to nie bedzie zle
-
Re: Szare vs czarne kluski
panna.nasturcja napisała: > Tak, ale ludzie nazywają też kopytkami te z twarogu, dla mnie to zawsze leniwe > są. Od regionu też nazwa chyba zależy. U niektórych to są pierogi leniwe, a u niektórych kluski
-
Re: Dlaczego wasze dzieci jedzą obiady w szkole?
U mnie córka w szkole zje to czego w domu nie bardzo. W domu pierogi leniwe w życiu nigdy...w szkole zje :) -- "Polska chroni życie od poczęcia, aż do w lesie zamarznięcia" Andrzej Rysuje
-
Re: Obiad
Zupa krem z marchewki (oraz batata, cebuli, kawałka selera i imbiru, czerwonej soczewicy), pierogi leniwe.
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIII
PIEROGI LENIWE 50 dkg tłustego twarogu pół kilo ziemniaków 2 jajka 2 szklanki mąki sól masło koperek Ugotuj ziemniaki i wystudź. Dodaj jaka, mąkę, ser i wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. Na stolnicy uformuj wałek, spłaszcz go nożem. Następnie pokrój ukośne kluski
-
Re: Przypominam, że pierogi ruskie nie są z Rosji
pixma59 napisał: > Czyżby na te z kosza wygrzebane? Leniwa kobieta zawsze błyśnie intelektem ;-) Leniwa kobieta niech zrobi pierogi leniwe :) -- klemens1 napisał: > Jestem mniej opłacalny ode mnie, mimo że biorę ten zasiłek.
-
Re: A może by tak wątek kulinarny XIV
PIEROGI LENIWE 250 g ugotowanych ziemniaków 400 g twarogu 3 jaja 50 g masła 3/4 szklanki mąki pszennej półtorej łyżki mąki ziemniaczanej sól bułka tarta i masło do dekoracji 1. Ziemniaki mielimy z twarogiem. Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy z masłem i dodajemy do masy serowo