Przepis na: Pieczone kartofle

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta ,olej ,sól ,ziemniaki ):

  • 70 dkg kartofli
  • 90 g tłuszczu do smażenia
  • 90 g tartej bułki
  • sól

Przepis:

Pieczone kartofle
Nieduże, równej wielkości kartofle starannie umyj i ugotuj w łupinach. Powinny być twardawe. Zdejmij skórkę, póki są jeszcze gorące. Na patelni roztop tłuszcz, wsyp do niego tartą bułkę, obrumień ją, zdejmij z ognia. W tej mieszaninie obtaczaj kartofle. Ułóż je następnie na wysmarowanej tłuszczem blasze, wstaw do gorącego piekarnika. Piecz przez ok. 15 min. często przewracając. Podawaj jako dodatek do mięsa.
Przygotowanie i gotowanie -25 min., pieczenie - 15 min.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy