Zobacz inne przepisy
Przepis na: Pieczeń cielęca
Składniki( bułka ,cielęcina ,cielęcina ,gałka muszkatałowa ,jajka ,masło ,mleko ,sok ananasowy ,sól ):
- półkilogramowy płat
- zadniej cielęciny
- pół kilogram chudej
- mielonej cielęciny
- 1/4 szklanki soku ananasowego
- gałka muszkatołowa (mielona)
- sól
- masło kajzerka namoczona w mleku
- jajo
Przepis:

Przygotowanie 20 minut.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Przepisy kuchni staropolskiej II
Pieczeń cielęca. Chcąc otrzymać pieczeń delikatną, trzeba mięso 2?3 dni w domu przetrzymać. Łopatkę wypłukuje się nale życie i nieco tłucze, a skórkę nad kością stawową ściąga, aby^ była okazalszą. Potem topi się na brytfannie tłu stość nerkową lub w kostki krajaną słoninę, naciera pie czeń solą i
-
Re: A wegańskie wesele?
skóry kiełbasy rozmaite zwierzyna: zając, cietrzew, głuszce, słomki, kaczki, pieczeń sarnia prosięta ze słodkim i gorzkim nadzieniem pieczeń cielęca jaja czerwone odgotowane ser świeży ze śmietaną i kminem, masło świeże baranek pieczony, kto zechce i to tyle taka była polska bogata kuchnia. biorąc pod
-
Pieczeń cielęca na dzień mamy
Bardzo Was prosę o pomoc. Chciałam przygotować mamie pieczeń cielęca z okazji Dnia mamy i nie wiem z czym ja podać. Przepis na pieczeń mam taki...:" Na pieczeń wybieramy najdelikatniejszą część combra cielęcego od nerki po 5 żebro. Umytą i osuszoną cielęcinę skropić sokiem z cytryny, mocno
-
Re: Na kożdym Targu, niy tym na Nikiszu
Sprzedam pieczeń cielęcą Mnie takie dania nie kręcą -- :serce:
-
Re: Lepieje na Święta
Lepsza pieczeń cielęca Chociaż mnie ona nie zachęca -- :serce:
-
Re: Przepisy kuchni staropolskiej II
PIECZEŃ CIELĘCA Z ROŻNA rożna. Pieczeń cielęcą czyli tak zwany dyszek wymyć dobrze w zimnej wodzie, nasolić, skropić cytryną przez co mięso nabiera kruchości i zostawić niech poleży dwie godziny. Potem nadziać na rożen i piec przy mocnym ogniu, wolno obracając, aby się prędko zrumieniła. Polewać
-
Re: A może wątek kulinarny XI
PIECZEŃ CIELĘCA Z ROŻNA rożna. Pieczeń cielęcą czyli tak zwany dyszek wymyć dobrze w zimnej wodzie, nasolić, skropić cytryną przez co mięso nabiera kruchości i zostawić niech poleży dwie godziny. Potem nadziać na rożen i piec przy mocnym ogniu, wolno obracając, aby się prędko zrumieniła. Polewać
-
Re: Odwódki
Od pieczeni cielęcej W nosie mnie kręci -- :serce: