Zobacz inne przepisy
Przepis na: Pączki (bez glutenu)
Składniki( cukier ,cukier ,drożdże ,jajka ,kawa ,masło ,mąka bezglutenowa ,mleko ,olej ,sól ,spirytus ):
- szklanka mąki bezglutenowej na bazie skrobi kukurydzianej
- 2 dag drożdży + łyżeczka cukru
- łyżka cukru
- łyżka masła
- 1/2 szklanki mleka
- 2 żółtka
- 3 ml spirytusu (2 łyżeczki od kawy)
- sól
- tłuszcz do smażenia
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Pączki (bez glutenu)
O przygotowaniu oleju do wyrobu pierwotnej masy nic nie jest napisane w składnikach, o wodzie także. Za to w liście składników zawarta jest szklanka mleka, o którym nic nie jest napisane w przepisie .!!! ???
-
Pączki (bez glutenu)
nie wiem ,czy ktoś to czyta i sprawdza ,w styczniu zapytałam się,co z tą wodą i olejem ale do dziś nie otrzymałam odpowiedzi ,więc mam do autora przepisu niechczasami sprawdzi co podaje i ewentualnie poprawi swoje przepisy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Pączki (bez glutenu)
w składnikach nie ma wody ani oleju,póżniej jest.więc jak to jest?????????????
-
Re: Pączki, faworki i inne pierdołki
Pączki bez glutenu i białego cukru 250 ml mleka 40 g świeżych, bezglutenowych drożdży 400 g mąki bezglutenowej 70 g ksylitolu (można dodać odrobinę więcej, ponieważ ksylitol jest trochę mniej słodki od cukru) 2 jajka średniej wielkości 1 żółtko 70 g masła roztopionego
-
Re: A może wątek kulinarny XI
Pączki bez glutenu i białego cukru 250 ml mleka 40 g świeżych, bezglutenowych drożdży 400 g mąki bezglutenowej 70 g ksylitolu (można dodać odrobinę więcej, ponieważ ksylitol jest trochę mniej słodki od cukru) 2 jajka średniej wielkości 1 żółtko 70 g masła roztopionego
-
Re: Świąteczne przepisy kulinarme III
Pączki bez glutenu i białego cukru 250 ml mleka 40 g świeżych, bezglutenowych drożdży 400 g mąki bezglutenowej 70 g ksylitolu (można dodać odrobinę więcej, ponieważ ksylitol jest trochę mniej słodki od cukru) 2 jajka średniej wielkości 1 żółtko 70 g masła roztopionego
-
Re: TŁUSTY CZWARTEK
Pączki bez glutenu i białego cukru 250 ml mleka 40 g świeżych, bezglutenowych drożdży 400 g mąki bezglutenowej 70 g ksylitolu (można dodać odrobinę więcej, ponieważ ksylitol jest trochę mniej słodki od cukru) 2 jajka średniej wielkości 1 żółtko 70 g masła roztopionego