Przepis na: Pasztet z łososia

Zgłoś błąd

Składniki( cytryna ,jajka ,łosoś ,olej ,pieprz ,sól ,śmietana ):

  • pół kg filetów z łososia
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • 1szklanka tłustej śmietany
  • jajko
  • sól i pieprz
  • olej do wysmarowania formy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia

Przepis:

Pasztet z łososia
Filety oczyść ze skóry, skrop cytryną, odstaw na ok. pół godziny. Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj formę. Rybę zmiksuj ze śmietaną, żółtkiem, solą i pieprzem. Ubij na sztywno pianę z białka i delikatnie mieszając dodaj ją do łososiowej masy. Włóż masę do formy. Zapiekaj ok. 15 minut. Podawaj na ciepło lub zimno, ewentualnie z dodatkiem majonezowych sosów.

Pasztet z łososia - Zdjęcia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu