Przepis na: Pasztet drobiowo-cielęcy

Zgłoś błąd

Składniki( bulion , bułka , cielęcina , goździki , jajka , listek laurowy , masło , mąka ziemniaczana , mleko , pieprz , sól , śmietana , wątróbka , ziele angielskie ):

  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • 30 dag cielęciny
  • dwie szklanki bulionu
  • dwie kajzerki
  • pół szklanki śmietany
  • dwa jaja
  • dwie łyżki mąki ziemniaczanej
  • jeden listek laurowy
  • trzy ziarna ziela angielskiego
  • pięć ziaren pieprzu
  • pięć goździków
  • mleko do wymoczenia wątróbki
  • masło do wysmarowania formy i smażenia
  • sól

Przepis:

Pasztet drobiowo-cielęcy
Mięso z przyprawami ugotować w bulionie aż do odparowania wody (do objętości jednej szklanki). Pozostałym bulionem zalać bułki. Na patelni rozgrzać masło, przysmażyć wymoczoną w mleku wątróbkę. Mięso, wątróbkę, bułkę i przyprawy z gotowania zemleć dwa razy. Do masy dodać pozostałe składniki, doprawić solą. Przełożyć do wysmarowanej masłem formy, włożyć do naczynia z wodą, a całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 C. Piec godzinę, uzupełniając wodę.
Przygotowanie 40 minut.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Załamana , candidia i niejadek ...

    kozim, pasztetem drobiowo-cielęcym (domowy) lub inna bezpieczna wędlina, parówki z indyka (zdrowa żywność, bezpieczny skład) obiad: zupa pomidorowa z brązowym ryżem lub makaronem ryżowym lub makaronem bezglutenowym. Zupy robię na pomidorach, miksuję warzywa (mało marchwi, pietruszka, seler

Zobacz inne przepisy