Zobacz inne przepisy
Przepis na: Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
Sk³adniki( bu³ka tarta ,cebula ,indyk ,indyk ,kurczak ,kurczak ,sól ,w±tróbka ,woda ):
- 20-30 dag pieczonej piersi z indyka
- 1 usma¿ona pier¶ z kurczaka
- 1 ugotowany ma³y udziec z indyka albo 1-2 nogi z kurczaka
- 4 kawa³ki usma¿onej w±tróbki drobiowej(niekoniecznie)
- 1 ¶rednia usma¿ona cebula
- ok. 1/2 szklanki wody
- ³y¿ka tartej bu³ki bezglutenowej
- sól
Przepis:
Miêso i cebulê przekrêæ przez maszynkê do miêsa dwa razy (przez ma³e i du¿e sitko) albo zmiksuj w malakserze. Dodaj pozosta³e sk³adniki i dok³adnie wymieszaj. Posól do smaku. W³ó¿ do foremek do ciasta wy³o¿onych foli± aluminiow±. Piecz w bardzo gor±cym piekarniku przez 45-60 min. Do pasztetu mo¿esz dodawaæ dowolne tolerowane przez dziecko gatunki miês.