Przepis na: Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta , cebula , indyk , indyk , kurczak , kurczak , sól , wątróbka , woda ):

  • 20-30 dag pieczonej piersi z indyka
  • 1 usmażona pierś z kurczaka
  • 1 ugotowany mały udziec z indyka albo 1-2 nogi z kurczaka
  • 4 kawałki usmażonej wątróbki drobiowej(niekoniecznie)
  • 1 średnia usmażona cebula
  • ok. 1/2 szklanki wody
  • łyżka tartej bułki bezglutenowej
  • sól

Przepis:

Pasztet  (bez mleka, jajek, glutenu)
Mięso i cebulę przekręć przez maszynkę do mięsa dwa razy (przez małe i duże sitko) albo zmiksuj w malakserze. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Posól do smaku. Włóż do foremek do ciasta wyłożonych folią aluminiową. Piecz w bardzo gorącym piekarniku przez 45-60 min. Do pasztetu możesz dodawać dowolne tolerowane przez dziecko gatunki mięs.

Zobacz inne przepisy