Zobacz inne przepisy
Przepis na: Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
Składniki( bułka tarta ,cebula ,indyk ,indyk ,kurczak ,kurczak ,sól ,wątróbka ,woda ):
- 20-30 dag pieczonej piersi z indyka
- 1 usmażona pierś z kurczaka
- 1 ugotowany mały udziec z indyka albo 1-2 nogi z kurczaka
- 4 kawałki usmażonej wątróbki drobiowej(niekoniecznie)
- 1 średnia usmażona cebula
- ok. 1/2 szklanki wody
- łyżka tartej bułki bezglutenowej
- sól
Przepis:

Mięso i cebulę przekręć przez maszynkę do mięsa dwa razy (przez małe i duże sitko) albo zmiksuj w malakserze. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Posól do smaku. Włóż do foremek do ciasta wyłożonych folią aluminiową. Piecz w bardzo gorącym piekarniku przez 45-60 min. Do pasztetu możesz dodawać dowolne tolerowane przez dziecko gatunki mięs.