Przepis na: Paszteciki (bez jajek)

Zgłoś błąd

Składniki( cukier , drożdże , mąka pszenna , olej , sól , woda ):

  • 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 2 dag drożdży + płaska łyżeczka cukru
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki gorącej wody
  • szczypta soli

Przepis:

Paszteciki (bez jajek)
Ciasto: Drożdże rozetrzyj z cukrem i odstaw na chwilę, aż zaczną rosnąć. Do miski wlej ciepłą wodę, olej, drożdże, wsyp sól, zamieszaj i dodaj mąkę. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je, podsypując mąką. Ciasto pokrój na prostokąty. Na środek każdego prostokąta połóż farsz i zwiń ciasto. Paszteciki połóż na blasze wysmarowanej olejem i odstaw w ciepłym miejscu na 10-15 minut, do wyrośnięcia. Piecz w temperaturze 200°C ok. 20 min.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Paszteciki (bez jajek)

    ten przepis ma zle proporcje...takiego ciasta nie da sie rozwalkowac. Ale czego sie mozna spodziewac z przepisu z gazety?!!!Szkoda skladnikow!

Zobacz inne przepisy