Zobacz inne przepisy
Przepis na: Paszteciki (bez jajek)
Sk³adniki( cukier ,dro¿d¿e ,m±ka pszenna ,olej ,sól ,woda ):
- 1 i 1/4 szklanki m±ki pszennej
- 2 dag dro¿d¿y + p³aska ³y¿eczka cukru
- 1/3 szklanki oleju
- 1/2 szklanki gor±cej wody
- szczypta soli
Przepis:
Ciasto: Dro¿d¿e rozetrzyj z cukrem i odstaw na chwilê, a¿ zaczn± rosn±æ. Do miski wlej ciep³± wodê, olej, dro¿d¿e, wsyp sól, zamieszaj i dodaj m±kê. Zagnieæ ciasto. Rozwa³kuj je, podsypuj±c m±k±. Ciasto pokrój na prostok±ty. Na ¶rodek ka¿dego prostok±ta po³ó¿ farsz i zwiñ ciasto. Paszteciki po³ó¿ na blasze wysmarowanej olejem i odstaw w ciep³ym miejscu na 10-15 minut, do wyro¶niêcia. Piecz w temperaturze 200°C ok. 20 min.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Paszteciki (bez jajek)
ten przepis ma zle proporcje...takiego ciasta nie da sie rozwalkowac. Ale czego sie mozna spodziewac z przepisu z gazety?!!!Szkoda skladnikow!