Przepis na: Parówki w cieście naleśnikowym

Zgłoś błąd

Składniki( jajka , mąka , mleko , parówki , sól , woda ):

  • 4 parówki
  • 50 g mąki
  • 1 jajko
  • 2/3 szklanki mleka i drugie tyle wody
  • szczypta ulubionych przypraw
  • sól

Przepis:

Parówki w cieście naleśnikowym
Rozgrzewamy piekarnik do 220 st. C. Natłuszczamy foremki olejem. Wkładamy do każdej po parówce przekrojonej na pół. Zapiekamy przez 5 min. (Jeśli nie mamy foremek, układamy parówki na blasze w sporych odstępach). Pozostałe składniki starannie mieszamy w misce i polewamy nią parówki. Pieczemy 15 - 20min., aż ciasto wyrośnie i będzie złote. Zapiekankę z blachy kroimy na prostokąty, uważając by w każdym znalazła się parówka. Smakuje z sałatą, fasolką, lub zielonym groszkiem.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Coś smacznego na śniadanie

    parówka w cieście naleśnikowym

  • Parówki w cieście naleśnikowym

    Ostatnio wyszły nowe parówki dla dzieci indykpolu, myślę, że warto je wybierać do takich dań, bo są zdrowsze.

  • Parówki w cieście naleśnikowym

    Jak to możliwe, że parówki w cieście to danie wegetariańskie?

  • Re: dość mam już tych kanapek! Podpowiedzcie pros

    kiełbaski pieczone, parówki w cieście naleśnikowym, cukinia w jajku i bułce, jajecznica ( z pomidorami, kiełbaską, pieczarkami itd...) zapiekanka makaronowa lub ziemniaczana, tarty , sałatki, ryba, pasty, leczo, krokiety, spagetti

  • Re: cosik ze piwa

    Belgowie "pod piwo" jedzą pikantne kiełbaski oraz chlebki przyprawiane ziołami. Specjalnością angielskich pubów są marynowane jajka oraz "scottish eggs" - ugotowane na twardo jajka panierowane w tłuszczu i tartej bułce, usmażone a potem jedzone na zimno, oraz parówki w cieście naleśnikowym