Zobacz inne przepisy
Przepis na: Papryka nadziewana twarogiem
Składniki( jajka ,olej ,papryka ,pieprz ,sól ,śmietana ,twaróg ):
- 6 strąków świeżej papryki
- 40 dag twarogu
- 2 jajka
- 6 łyżek gęstej śmietany
- sól i pieprz
- olej.
Przepis:

Nagrzej piekarnik do 220°C. Paprykę umyj, zetnij nasadę, oczyść z nasion. Twaróg rozetrzyj z jajkami, posól, dodaj soli i pieprzu. Możesz też użyć innych przypraw, np. czosnku. Nafaszeruj papryki i ustaw je pionowo w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym olejem. Wierzch posmaruj śmietaną. Zapiekaj 15 min, podawaj na gorąco.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Papryka nadziewana twarogiem
Moze ja sie nie znam, ale jakim cidem te papryki maja byc upieczone juz po 15 minutach? Czy moze maja wlasnie zostac takie pol-surowe?
-
Re: Sezon na papryke rozpoczety!
Dziekuje bardzo za pomoc.Mysle ze zrobie troche marynowanej na pewno. Przyszla mi do glowy jeszcze papryka nadziewana twarogiem lub zoltym serem z szynka, mysle ze dobre jako przystawka np. przed grillem.