Przepis na: Papryka nadziewana twarogiem

Zgłoś błąd

Składniki( jajka , olej , papryka , pieprz , sól , śmietana , twaróg ):

  • 6 strąków świeżej papryki
  • 40 dag twarogu
  • 2 jajka
  • 6 łyżek gęstej śmietany
  • sól i pieprz
  • olej.

Przepis:

Papryka nadziewana twarogiem
Nagrzej piekarnik do 220°C. Paprykę umyj, zetnij nasadę, oczyść z nasion. Twaróg rozetrzyj z jajkami, posól, dodaj soli i pieprzu. Możesz też użyć innych przypraw, np. czosnku. Nafaszeruj papryki i ustaw je pionowo w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym olejem. Wierzch posmaruj śmietaną. Zapiekaj 15 min, podawaj na gorąco.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Papryka nadziewana twarogiem

    Moze ja sie nie znam, ale jakim cidem te papryki maja byc upieczone juz po 15 minutach? Czy moze maja wlasnie zostac takie pol-surowe?

  • Re: Sezon na papryke rozpoczety!

    Dziekuje bardzo za pomoc.Mysle ze zrobie troche marynowanej na pewno. Przyszla mi do glowy jeszcze papryka nadziewana twarogiem lub zoltym serem z szynka, mysle ze dobre jako przystawka np. przed grillem.

Zobacz inne przepisy