Przepis na: Panga w pergaminie

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( bazylia ,cebula ,czosnek ,groszek ,mas³o ,miêta ,panga ,pieprz ,sól ):

  • 4 filety z pangi (oko³o 100 g ka¿dy)
  • 3 ³y¿ki mas³a
  • 1 cebula pokrojona w kostkê
  • 1 posiekany z±bek czosnku
  • 200 g mro¿onego groszku
  • ³y¿ka posiekanej ¶wie¿ej miêty
  • ³y¿ka posiekanej ¶wie¿ej bazylii
  • sól
  • pieprz

Przepis:

Panga w pergaminie
Na patelni z rozgrzanym mas³em podsma¿yæ cebulê, dodaæ czosnek, sól i pieprz. Zdj±æ z ognia, wymieszaæ z zio³ami i groszkiem.
Przygotowaæ cztery arkusze pergaminu. Ka¿dy z³o¿yæ na pó³. Wsun±æ rybê w "ok³adkê" z pergaminu, dodaæ do ka¿dej porcji duszon± cebulê z groszkiem. Zwin±æ ciasno brzeg pergaminu, tak by powsta³a zamkniêta paczka w kszta³cie pieroga. Piec w piekarniku lub gotowaæ na parze 10-15 minut.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Panga w pergaminie

    pangi siê nie daje dzieciom! to toksyczna ryba! wystarczy sobie poczytaæ gdzie ¿yje i czym siê ¿ywi!!!!!!!

  • Panga w pergaminie

    Dlaczego ten przepis jest w dziale: "wegetariañskie" skoro jest z ryby (to takie zwierz±tko)???

  • Panga w pergaminie

    Ups! Pomyli³o mi siê. Przepraszam :)

Zobacz inne przepisy