Zobacz inne przepisy
Przepis na: Panga w pergaminie
Sk³adniki( bazylia ,cebula ,czosnek ,groszek ,mas³o ,miêta ,panga ,pieprz ,sól ):
- 4 filety z pangi (oko³o 100 g ka¿dy)
- 3 ³y¿ki mas³a
- 1 cebula pokrojona w kostkê
- 1 posiekany z±bek czosnku
- 200 g mro¿onego groszku
- ³y¿ka posiekanej ¶wie¿ej miêty
- ³y¿ka posiekanej ¶wie¿ej bazylii
- sól
- pieprz
Przepis:

Na patelni z rozgrzanym mas³em podsma¿yæ cebulê, dodaæ czosnek, sól i pieprz. Zdj±æ z ognia, wymieszaæ z zio³ami i groszkiem.
Przygotowaæ cztery arkusze pergaminu. Ka¿dy z³o¿yæ na pó³. Wsun±æ rybê w "ok³adkê" z pergaminu, dodaæ do ka¿dej porcji duszon± cebulê z groszkiem. Zwin±æ ciasno brzeg pergaminu, tak by powsta³a zamkniêta paczka w kszta³cie pieroga. Piec w piekarniku lub gotowaæ na parze 10-15 minut.
Przygotowaæ cztery arkusze pergaminu. Ka¿dy z³o¿yæ na pó³. Wsun±æ rybê w "ok³adkê" z pergaminu, dodaæ do ka¿dej porcji duszon± cebulê z groszkiem. Zwin±æ ciasno brzeg pergaminu, tak by powsta³a zamkniêta paczka w kszta³cie pieroga. Piec w piekarniku lub gotowaæ na parze 10-15 minut.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Panga w pergaminie
pangi siê nie daje dzieciom! to toksyczna ryba! wystarczy sobie poczytaæ gdzie ¿yje i czym siê ¿ywi!!!!!!!
-
Panga w pergaminie
Dlaczego ten przepis jest w dziale: "wegetariañskie" skoro jest z ryby (to takie zwierz±tko)???
-
Panga w pergaminie
Ups! Pomyli³o mi siê. Przepraszam :)