Przepis na: Panga w pergaminie

Zgłoś błąd

Składniki( bazylia , cebula , czosnek , groszek , masło , mięta , panga , pieprz , sól ):

  • 4 filety z pangi (około 100 g każdy)
  • 3 łyżki masła
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 200 g mrożonego groszku
  • łyżka posiekanej świeżej mięty
  • łyżka posiekanej świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz

Przepis:

Panga w pergaminie
Na patelni z rozgrzanym masłem podsmażyć cebulę, dodać czosnek, sól i pieprz. Zdjąć z ognia, wymieszać z ziołami i groszkiem.
Przygotować cztery arkusze pergaminu. Każdy złożyć na pół. Wsunąć rybę w "okładkę" z pergaminu, dodać do każdej porcji duszoną cebulę z groszkiem. Zwinąć ciasno brzeg pergaminu, tak by powstała zamknięta paczka w kształcie pieroga. Piec w piekarniku lub gotować na parze 10-15 minut.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Panga w pergaminie

    pangi się nie daje dzieciom! to toksyczna ryba! wystarczy sobie poczytać gdzie żyje i czym się żywi!!!!!!!

  • Panga w pergaminie

    Dlaczego ten przepis jest w dziale: "wegetariańskie" skoro jest z ryby (to takie zwierzątko)???

  • Panga w pergaminie

    Ups! Pomyliło mi się. Przepraszam :)