Zobacz inne przepisy
Przepis na: Panga w pergaminie
Składniki( bazylia ,cebula ,czosnek ,groszek ,masło ,mięta ,panga ,pieprz ,sól ):
- 4 filety z pangi (około 100 g każdy)
- 3 łyżki masła
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 200 g mrożonego groszku
- łyżka posiekanej świeżej mięty
- łyżka posiekanej świeżej bazylii
- sól
- pieprz
Przepis:
Na patelni z rozgrzanym masłem podsmażyć cebulę, dodać czosnek, sól i pieprz. Zdjąć z ognia, wymieszać z ziołami i groszkiem.
Przygotować cztery arkusze pergaminu. Każdy złożyć na pół. Wsunąć rybę w "okładkę" z pergaminu, dodać do każdej porcji duszoną cebulę z groszkiem. Zwinąć ciasno brzeg pergaminu, tak by powstała zamknięta paczka w kształcie pieroga. Piec w piekarniku lub gotować na parze 10-15 minut.
Przygotować cztery arkusze pergaminu. Każdy złożyć na pół. Wsunąć rybę w "okładkę" z pergaminu, dodać do każdej porcji duszoną cebulę z groszkiem. Zwinąć ciasno brzeg pergaminu, tak by powstała zamknięta paczka w kształcie pieroga. Piec w piekarniku lub gotować na parze 10-15 minut.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Panga w pergaminie
pangi się nie daje dzieciom! to toksyczna ryba! wystarczy sobie poczytać gdzie żyje i czym się żywi!!!!!!!
-
Panga w pergaminie
Dlaczego ten przepis jest w dziale: "wegetariańskie" skoro jest z ryby (to takie zwierzątko)???
-
Panga w pergaminie
Ups! Pomyliło mi się. Przepraszam :)