Przepis na: Owsiane chrupki

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta ,cukier ,esencja waniliowa ,jajka ,masło ,olej ,płatki owsiane ,płatki owsiane ,proszek do pieczenia ):

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • szklanka cukru
  • 2 rozbełtane jajka
  • łyżka roztopionego masła
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • olej do wysmarowania blachy
  • tarta bułka lub płatki owsiane do posypania (albo pergamin do wyłożenia formy)

Przepis:

Owsiane chrupki
Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj blachę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Masę nakładaj na blachę łyżeczką w niewielkich odstępach. Piecz ok. 8 min do zrumienienia się i natychmiast zdejmuj z blachy.
To nic, jeśli się przy tym pokruszą, bo i tak za chwilę znikną. Można je zjadać tak po prostu, na sucho, lub jako muesli z mlekiem, jogurtem, owocami, bakaliami.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Mole spożywcze

    fabrycznie, szczelnie opakowane były zainfekowane, - bułka tarta, - posypki na ciastka, - czekolady, - muesli i płatki owsiane, - chrupkie ciasteczka, - laski cynamonu, - bułka tarta, - wiórki kokosowe itp. Wszystko wyżej wymienione poszło do śmieci, a opakowania i puste słoiki do przechowywania

  • Owsiane chrupki

    Moim zdaniem w przepisie w składnikach brakuje mąki. Nie ma sensu dodawanie proszku do pieczenia, kiedy nie ma mąki.

  • Owsiane chrupki

    Miałam nadzieję na coś smacznego i zdrwego... niestety pomyliłam się. Jedna wielka cukrzana i twarda masa. Nie polecam dzieciom!

  • Owsiane chrupki

    Rzeczywiście bardzo smaczne, ale trudno zachować formę i zlewają się. Znikają błyskawicznie... -- Czupurek mama Tymka (20 kwietnia 2003) i Antosia (4 listopada 2004)

  • Re: Owsiane chrupki

    Chrupki sa dobre ale szklanka cukru to stanowczo za duzo i zlewaja sie z innymi w czasie pieczenia.Wam tez sie to przytrafiło? Pozdrowienia

  • Re: bardzo proszę o ocenę diety

    (mrożone), arbuza, melona, banany, makaron bez jajeczny, kaszę kukurydzianą, manną, pieczarki, mleko kokosowe(do płatków), olej kukurydziany, ryżowy, majeranek, cząber, bazylię, oregano, mleko ryżowe i owsiane, chrupki kukurydziane, gryczane, wafle ryżowe, zwykłe pszenne kajzerki(bez margaryny) i chleb tostowy z

  • Re: Utka co to za cistka?

    Sorry ze dopiero teraz sie odzywam skopowalam Ci przepis na ciastka i przepis na rogaliki owies nie powinien uczulac przepis na ciasteczka owsiane - ciasteczka, to za duzo powiedziane, to raczej takie owsiane chrupki czy batoniki. Ja najpierw robilam wedlug przepisu z ksiazki kucharskiej

Zobacz inne przepisy