Przepis na: Owsiane chrupki
Zgłoś błąd
- 2 szklanki płatków owsianych
- szklanka cukru
- 2 rozbełtane jajka
- łyżka roztopionego masła
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka esencji waniliowej
- olej do wysmarowania blachy
- tarta bułka lub płatki owsiane do posypania (albo pergamin do wyłożenia formy)
Przepis:
Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj blachę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Masę nakładaj na blachę łyżeczką w niewielkich odstępach. Piecz ok. 8 min do zrumienienia się i natychmiast zdejmuj z blachy.
To nic, jeśli się przy tym pokruszą, bo i tak za chwilę znikną. Można je zjadać tak po prostu, na sucho, lub jako muesli z mlekiem, jogurtem, owocami, bakaliami.