Zobacz inne przepisy
Przepis na: Otulona brzoskwinia
Składniki( brzoskwinie ,cukier ,jajka ,kiwi ,masło ):
- pół brzoskwini
- bardzo dojrzałe kiwi
- żółtko
- łyżeczka cukru
- pół łyżeczki masła
Przepis:

Brzoskwinię umyj, obierz, drobno pokrój. Żółtko utrzyj z cukrem na puszysty kogel-mogel. Małe naczynie do zapiekania (średnicy ok. 10 cm) wysmaruj cienko masłem (gdyby ci została odrobina, położysz ją na wierzchu). Włóż pokrojoną brzoskwinię i polej połową kogla-mogla (resztę zjedz sama), wstaw do piecyka nagrzanego do 180°C na 15-20 minut (dopóki polewa nieco się nie przypiecze). Kiwi umyj, obierz, drobno pokrój i ułóż na zapiekance albo wyjmij ja na talerzyk i otocz wianuszkiem puree z kiwi rozgniecionego widelcem.