Zobacz inne przepisy
Przepis na: Naleśniki meksykańskie
Składniki( cebula ,czosnek ,kurczak ,masło ,mąka ,olej ,olej ,papryka ,papryka w proszku ,pieprz ,sok pomidorowy ,sól ,sól ,tortilla ,woda ,wołowina ):
- placki meksykańskie (tortillas)
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka soli
- dobre pół szklanki wody
- 3 łyżki stopionego masła
- olej do smażenia
Farsz: 1 szklanka mielonej lub drobno posiekanej wołowiny albo mięsa z drobiu - 1 szklanka soku pomidorowego
- 2 (czerwone lub żółte) papryki oczyszczone z nasion i pokrojone na kawałeczki
- 1 obrana i drobno posiekana cebula
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku
- 4 łyżeczki papryki w proszku
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przepis:
Farsz: smaż cebulę aż się zeszkli. Dodaj mięso i przesmaż je wraz z cebulą. Dorzuć pozostałe składniki, wymieszaj i duś przez kilka minut. Teraz na każdy placek nałóż pełną łyżkę farszu, zwiń go w rulon, lub złóż w pół. Naleśniki przed podaniem podsmaż na rozgrzanym świeżym oleju, aż się z obu stron przyrumienią. Polej je keczupem i podawaj z surówką z marchwi lub zieloną sałatą. Uwaga jarosze: mięso można z powodzeniem zastąpić gotowaną fasolką.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
farsz do naleśników meksykańskich
co zrobić, żeby nie był sypki i się nie rozlatywał. Używam mięsa wołowego mielonego, fasoli, cebuli i przecieru pomidorowego. Podsmażam wszystko, nadziewam naleśniki, zapiekam z serwm i są reklamacje, że jest sypki (farsz). Co robię nie tak?
-
Re: farsz do naleśników meksykańskich
Wyrób mięso, a większość fasoli zblenduj, wymieszaj i dopiero nadziewaj.
-
Re: farsz do naleśników meksykańskich
Za dużo mięsa, spróbuj inne proporcje, więcej sosu pomidorowego.
-
Re: farsz do naleśników meksykańskich
A sorry, pisałaś, że mielonego! To może spróbuj nie z mielonego, tylko na przykład z takiego z rosołu, tylko zmiel je w takim mikserze z nożami. Ja właśnie dziś zrobiłam pieczeń wołowa, ale mięso wyszło dość suche, więc po zjedzeniu części na obiad resztę zmiksowałam z warzywami i cebulą (też pieczo
-
Re: farsz do naleśników meksykańskich
Ja dodaje sos meksykanski ze sloika
-
Re: farsz do naleśników meksykańskich
A, ja te moje naleśniki nie tylko posypuję serem, ale też sowicie zalewam sosem pomidorowym i dopiero na to sypie ser. -- Before internet, it was thought the cause of the collective stupidity was the lack of access to information. Well, it wasn't that.
-
Re: farsz do naleśników meksykańskich
Za chude mięso.
-
Re: farsz do naleśników meksykańskich
Część fasoli zblenduj. Bardzo ładnie zagęszcza.