Zobacz inne przepisy
Przepis na: Naleśniki (bez glutenu)
Składniki( jajka ,jajka ,jajka przepiórcze ,mąka bezglutenowa ,mleko ,olej ,sól ,woda ):
- 2 jajka (lub 7 przepiórczych jajek)
- szklanka mąki bezglutenowej (mieszanki na bazie skrobi kukurydzianej z dodatkiem mąki kukurydzianej)
- szklanka mleka
- szklanka wody
- 3 łyżki oleju
- szczypta soli
Przepis:
Składniki starannie wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą masę, i odstaw na jedną-dwie godziny. Smaż po obu stronach na złoty kolor. Do smażenia pierwszego naleśnika nalej odrobinę tłuszczu na patelnię, następne można smażyć bez tłuszczu.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Naleśniki (bez glutenu)
Wprawdzie nie jestem dzieckiem i dzieci też jeszcze nie mam, ale jestem bardzo wdzięczna za przepis, bo mam celiakię i stosuję dietę bezglutenową;]
-
Re: O co chodzi z tym glutenem?
Giba, a co mi szkodzi. Masz jakiś fajny przepis na naleśniki bez glutenu? Takie żeby coś wyszło? No chyba, że nie robisz.
-
Naleśniki (bez glutenu)
Jeszcze nie mam zdania na temat tego przepisu, jednak prosze o udzielenie odpowiedzi na pytanie czy zamiast mąki bezglutenowej może być sama maka kukurydziana lub zmieszana z ryżową. Gdyż moje dziecko nie jest bezglutenowcem lecz ma dietę bez mąki pszennej.