Przepis na: Naleśniki (bez glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( jajka , jajka , jajka przepiórcze , mąka bezglutenowa , mleko , olej , sól , woda ):

  • 2 jajka (lub 7 przepiórczych jajek)
  • szklanka mąki bezglutenowej (mieszanki na bazie skrobi kukurydzianej z dodatkiem mąki kukurydzianej)
  • szklanka mleka
  • szklanka wody
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta soli

Przepis:

Naleśniki (bez glutenu)
Składniki starannie wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą masę, i odstaw na jedną-dwie godziny. Smaż po obu stronach na złoty kolor. Do smażenia pierwszego naleśnika nalej odrobinę tłuszczu na patelnię, następne można smażyć bez tłuszczu.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: O co chodzi z tym glutenem?

    Giba, a co mi szkodzi. Masz jakiś fajny przepis na naleśniki bez glutenu? Takie żeby coś wyszło? No chyba, że nie robisz.

  • Naleśniki (bez glutenu)

    Wprawdzie nie jestem dzieckiem i dzieci też jeszcze nie mam, ale jestem bardzo wdzięczna za przepis, bo mam celiakię i stosuję dietę bezglutenową;]

  • Naleśniki (bez glutenu)

    Jeszcze nie mam zdania na temat tego przepisu, jednak prosze o udzielenie odpowiedzi na pytanie czy zamiast mąki bezglutenowej może być sama maka kukurydziana lub zmieszana z ryżową. Gdyż moje dziecko nie jest bezglutenowcem lecz ma dietę bez mąki pszennej.

Zobacz inne przepisy