Przepis na: Nale¶niki (bez glutenu)

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( jajka ,jajka ,jajka przepiórcze ,m±ka bezglutenowa ,mleko ,olej ,sól ,woda ):

  • 2 jajka (lub 7 przepiórczych jajek)
  • szklanka m±ki bezglutenowej (mieszanki na bazie skrobi kukurydzianej z dodatkiem m±ki kukurydzianej)
  • szklanka mleka
  • szklanka wody
  • 3 ³y¿ki oleju
  • szczypta soli

Przepis:

Nale¶niki (bez glutenu)
Sk³adniki starannie wymieszaj, a¿ uzyskasz jednolit± masê, i odstaw na jedn±-dwie godziny. Sma¿ po obu stronach na z³oty kolor. Do sma¿enia pierwszego nale¶nika nalej odrobinê t³uszczu na patelniê, nastêpne mo¿na sma¿yæ bez t³uszczu.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Nale¶niki (bez glutenu)

    Wprawdzie nie jestem dzieckiem i dzieci te¿ jeszcze nie mam, ale jestem bardzo wdziêczna za przepis, bo mam celiakiê i stosujê dietê bezglutenow±;]

  • Re: O co chodzi z tym glutenem?

    Giba, a co mi szkodzi. Masz jaki¶ fajny przepis na nale¶niki bez glutenu? Takie ¿eby co¶ wysz³o? No chyba, ¿e nie robisz.

  • Nale¶niki (bez glutenu)

    Jeszcze nie mam zdania na temat tego przepisu, jednak prosze o udzielenie odpowiedzi na pytanie czy zamiast m±ki bezglutenowej mo¿e byæ sama maka kukurydziana lub zmieszana z ry¿ow±. Gdy¿ moje dziecko nie jest bezglutenowcem lecz ma dietê bez m±ki pszennej.

Zobacz inne przepisy