Przepis na: Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( jajka ,jajka przepiórcze ,kasza kukurydziana ,kurczak ,margaryna ,natka pietruszki ,w±tróbka ):

  • 3 w±tróbki
  • kurczak (oko³o 1.5 kg)
  • 3 dag margaryny (mas³a)
  • 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej
  • pó³ pêczka zielonej pietruszki
  • 4 jajeczka przepiórcze (1 jajko kurze)

Przepis:

Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
Jajka utrzyj z t³uszczem na puszyst± masê (najlepiej mikserem). Dodaj drobno posiekan± w±tróbkê. Nastêpnie wsyp kaszkê i wszystko razem dok³adnie utrzyj. Posól do smaku. Kurczaka umyj i w³ó¿ nadzienie do ¶rodka, starannie zaszyj bia³±, bawe³nian± nitk±. Posól i piecz w temperaturze 250°C przez ok. 1,5 godziny (1 godzina na 1 kg miêsa).

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy