Przepis na: Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( jajka , jajka przepiórcze , kasza kukurydziana , kurczak , margaryna , natka pietruszki , wątróbka ):

  • 3 wątróbki
  • kurczak (około 1.5 kg)
  • 3 dag margaryny (masła)
  • 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej
  • pół pęczka zielonej pietruszki
  • 4 jajeczka przepiórcze (1 jajko kurze)

Przepis:

Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
Jajka utrzyj z tłuszczem na puszystą masę (najlepiej mikserem). Dodaj drobno posiekaną wątróbkę. Następnie wsyp kaszkę i wszystko razem dokładnie utrzyj. Posól do smaku. Kurczaka umyj i włóż nadzienie do środka, starannie zaszyj białą, bawełnianą nitką. Posól i piecz w temperaturze 250°C przez ok. 1,5 godziny (1 godzina na 1 kg mięsa).

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy