Zobacz inne przepisy
Przepis na: Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
Sk³adniki( jajka ,jajka przepiórcze ,kasza kukurydziana ,kurczak ,margaryna ,natka pietruszki ,w±tróbka ):
- 3 w±tróbki
- kurczak (oko³o 1.5 kg)
- 3 dag margaryny (mas³a)
- 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej
- pó³ pêczka zielonej pietruszki
- 4 jajeczka przepiórcze (1 jajko kurze)
Przepis:
Jajka utrzyj z t³uszczem na puszyst± masê (najlepiej mikserem). Dodaj drobno posiekan± w±tróbkê. Nastêpnie wsyp kaszkê i wszystko razem dok³adnie utrzyj. Posól do smaku. Kurczaka umyj i w³ó¿ nadzienie do ¶rodka, starannie zaszyj bia³±, bawe³nian± nitk±. Posól i piecz w temperaturze 250°C przez ok. 1,5 godziny (1 godzina na 1 kg miêsa).
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
a co z t± w±tróbk±?