Zobacz inne przepisy
Przepis na: Muffiny jagodowe
Sk³adniki( br±zowy cukier ,jagody ,jajka ,mas³o ,ma¶lanka ,m±ka ,pomarañcze ,proszek do pieczenia ,soda ,sól ):
- 12 ³y¿eczek mas³a
- 1/2 kg m±ki
- 1.5 ³y¿eczki proszku do pieczenia
- 3/4 ³y¿eczki soli
- 3/4 ³y¿eczki sody
- 40 dag br±zowego cukru
- 2 jajka
- 250 ml ma¶lanki
- 1 ³y¿ka skórki pomarañczowej
- 40 dag mro¿onych jagód
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Re: NIE TYLKO KUCHENNE REWOLUCJE
MUFFINY JAGODOWE Gar¶æ jagód, 2 jajka, 1 du¿a ³y¿ka cukru, 1/2 szklanki mleka, 1/4 kostki margaryny, 2 szklanki m±ki, 1 ma³e opakowanie cukru waniliowego, 1 ma³e opakowanie proszku do pieczenia, trochê m±ki ziemniaczanej do oprószenia jagód. Suche sk³adniki przek³adamy do jednego pojemnika
-
Muffiny jagodowe
wysz³y bardzo dobre (z borówkami). jedyne, co mo¿na zmieniæ, to potrzymaæ chwilê d³u¿ej w piekarniku ;)
-
Muffiny jagodowe
ile mniej wiêcej wychodzi muffinek???
-
Muffiny jagodowe
Ja zamiast maslanki(nie znalazlam w lodowce:))dodalam jogurt naturalny, konsystencja masy przypominala rzadkie ciasto drozdzowe.Pieklam nieco krocej niz w przepisie bo moje babeczki byly malutkie. Pytanie: jak powinny smakowac te muffiny:)Maja byc puszyste w srodku? Zadaje to pytanie poniewa
-
Muffiny jagodowo-serowe
200g maki 60g platkow owsianych 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1/2 lyzeczki sody wanilia 180g brazowego cukru 2 jajka 150g masla miekkiego 200g sera bialego granulowanego 100 ml mleka 200g jagod mrozonych Suche skladniki wymieszac razem w drugiej misce utrzec jajka z cukrem, do
-
Re: Muffiny jagodowe
Nie nazywaj nikogo analfabetk±... Jest napisane tylko ¿eby przygotowaæ blachê na 12 muffinek. Mi np z tego przepisu wysz³y 24..
-
Muffiny jagodowe
zamiast maslanki moze byc mleko ale rzeczywiscie z maslanka sa lepsze!
-
Re: Muffiny jagodowe
12, analfabetko